Sunnah, Profeetan perimätieto


Sunnah, Profeetan perimätieto

"Mitä tahansa Sanansaattaja teille antaa, se ottakaa vastaan, ja mitä tahansa hän teiltä kieltää, siitä pidättykää. " (Surah al-Hashr 59:7)Viikon Hadith

Abu Dharr al-Ghifari kertoi, että Profeetan lausuntojen joukossa, joita hän kertoo Herraltansa on, että Hän sanoi:

Oi Palvelijani, Olen kieltänyt sorron Itseltäni ja teiltä, siis älkää sortako toisianne.
Oi Palvelijani, kaikki ovat eksyksissä, paitsi ne, joita Olen ohjannut, siis etsikää johdatusta Minulta niin Minä johdatan teitä.
Oi Palvelijani, kaikki ovat nälkäisiä, paitsi ne, jotka Olen ravinnut, siis etsikää ravintoa Minulta, niin Minä ravitsen teidät.
Oi Palvelijani, kaikki ovat alastomia, paitsi ne, jotka Olen vaatettanut, siis etsikää vaatetusta Minulta niin Minä vaatetan tiedät.
Oi Palvelijani, te teette syntiä yöllä ja päivällä ja Minä annan anteeksi kaikki synnit, siis etsikää anteeksiantoa Minulta, niin Minä annan teille anteeksi.
Oi Palvelijani, te ette pysty Minua vahingoittamaan, ettekä te pysty tekemään mitään Minun edukseni.
Oi Palvelijani, vaikka ensimmäinen ja viimeinen teistä, ihmisistä ja jinneistä, olisi yhtä hurskas kuin kaikkein hurskaimman miehen sydän ei se lisäisi Minun Kuninkuuttani millään tavalla.
Oi Palvelijani, vaikka ensimmäinen ja viimeinen teistä, ihmisistä ja jinneistä, olisi yhtä ilkeä kuin kaikkein ilkeimmän miehen sydän, ei se alentaisi Minun Kuninkuuttani millään tavalla.
Oi Palvelijani, vaikka ensimmäinen ja viimeinen teistä, ihmisistä ja jinneistä, nousisi ja pyytäisi Minulta jotakin, ja Minä antaisin hänelle kaiken se, mitä hän pyytää, ei se vähentäisi sitä, mitä Minulle on enempää kuin neulansilmällinen alentaa merenpintaa.
Oi Palvelijani, vain tekonne lasken ja sitten palkitsen teidät niiden mukaan, siis se, joka palkitaan hyvällä ylistäköön Allahia (swt) ja se, joka palkitaan muualla tavoin syyttäköön vain itseään.

Sen on kertonut Muslim (myös at-Tirmidhi and Ibn Majah).