Kotona olevia vaaroja

Kirjan on kirjoittanut Shaykh Muhammad Salih al-Munajjid
Poimittu http://www.islam-qa:sta

kääntänyt Ummu Ahmed


Allaahin, Armeliaimman Armahtajan nimeen

Ylistys Allaahille. Ylistämme Häntä ja etsimme Hänen apuaan ja anteeksiantoaan. Etsimme turvaa Allaahista itsessämme olevaa pahuutta vastaan ja pahoja tekojamme vastaan. Ketä Allaah johdattaa, häntä ei voida johtaa harhaan, ja kenet Allaah johdattaa harhaan, häntä ei voida opastaa. Todistan, että ei ole muuta jumalaa kuin Allaah yksin, ilman kumppania, ja todistan, että Muhammad on Hänen palvelijansa ja Lähettiläänsä.

Asioiden laittaminen oikeaan järjestykseen kotona on suuri luottamus ja valtava vastuu, joka jokaisen muslimimiehen ja -naisen tulisi kantaa, kuten Allaah käskee; heidän tulisi hoitaa asiansa kotona Allaahin asettamien sääntöjen mukaan. Eräs keino saavuttaa tämä on hankkiutua eroon pahoista asioista kotona. Seuraavassa pyritään korostamaan joitakin pahoja asioita, joita itse asiassa tapahtuu joissakin kodeissa, ja joista on tullut tuhon työkaluja pesissä, joissa muslimiumman tulevia sukupolvia kasvatetaan.

Tämä lyhyt kirjoitus korostaa joitakin näistä pahoista asioista, selittäen joitakin asioita, jotka ovat haraam, varoittaakseen niistä. Se on lahja jokaiselle totuudenetsijälle, joka etsii muutoksen keinoja, jotta hän voi toteuttaa Allaahin Lähettilään käskyn: "Joka teistä näkee pahan teon, muuttakoon hän sen kädellään [toimimalla], ja jos hän ei pysty, sitten kielellään [puhumalla], ja jos hän ei pysty, sitten sydämessään [tuntemalla, että se on väärin] - ja se on heikointa uskoa." (kertonut Muslim, Sahihissaan, 1/69)

Tämä keskustelu kattaa joitakin kiellettyjä tai pahoja asioita, jotka on jo mainittu lyhyessä kirjassani Muslimikoti - 40 suositusta.

Pyydän Allaahia, Armeliainta, Mahtavan Valtaistuimen Herraa, että tämä ja aikaisempi kirja on hyödyksi muslimiveljilleni. Allaah on Opas Suoralle Polulle.

Pahat asiat kotona

Neuvo:
Varo laskemasta ei-mahram sukulaisia vaimon luokse, kun aviomies on poissa.

Joissakin kodeissa on miehen sukulaisia, jotka eivät ole mahram vaimolle, jotka saattavat asua hänen kodissaan, erityisen tilanteen takia, kuten hänen veljensä, jotka saattavat opiskella tai ovat sinkkuja. Nämä sukulaiset saapuvat kotiin kenenkään kiinnittämättä siihen huomiota, koska naapurustossa heidän tiedetään olevan perheenpään sukulaisia, hänen veljiään, veljenpoikiaan tai setiään. Tämä rento asenne saattaa luoda paljon pahaa, jolla ansaitaan Allaahin viha, jos sitä ei valvota ja pidetä Allaahin asettamissa rajoissa. Perusperiaate tässä asiassa on Profeetan hadith, "Varokaa astumasta naisten luokse." Mies Ansaarien joukosta sanoi, "Oi Allaahin Lähettiläs, mitä ajattelet langosta?" Hän sanoi, "Lanko on kuolema!" (kertonut al-Bukhaari, Fath al-Baari, 9/330)

Al-Nawawi (olkoon Allaah hänelle armollinen) on sanonut: "Mihin tällä hadithilla viitataan, ovat aviomiehen sukulaiset, lukuun ottamatta hänen isäänsä ja poikiaan, koska he ovat mahram hänen vaimolleen, ja he voivat olla yksin hänen kanssaan, joten heitä ei kuvata kuolemana. Mihin tässä viitataan, on hänen veljensä, veljenpoikansa, setänsä ja serkkunsa, ja muut, joiden kanssa hän voisi mennä naimisiin, jos hän ei vielä olisi naimisissa. Yleensä ihmiset ottavat tämän asian kevyesti mitä tulee näihin sukulaisiin, joten veli saattaa olla yksin veljensä vaimon kanssa. Täten häntä verrataan kuolemaan, koska häntä pitäisi estää olemasta yksin hänen kanssaan enemmän kuin muukalainen." (Fath al-Baari, 9/331).

Lauseella "lanko on kuolema" on lukuisia merkityksiä, kuten:

*Langon kanssa yksin oleminen voi johtaa henkiseen tuhoon, jos hän tekee syntiä;

*tai se voi johtaa kuolemaan, jos hän tekee moraalittoman teon (zina tai aviorikos) ja kivittämisrangaistus pannaan täytäntöön;

*tai se voi johtaa naisen tuhoon, jos mies jättää hänet, koska hänen mustasukkaisuutensa johtaa hänet eroon naisesta;

*tai se voi tarkoittaa sitä, että ei-mahram naisen kanssa yksinoloa tulee varoa kuten varot kuolemaa;

*tai se voi tarkoittaa sitä, että ei-mahram naisen kanssa yksinolo on yhtä paha asia kuin kuolema.

On sanottu, että annettakoon langon kuolla ennemmin kuin annetaan hänen olla yksin ei-mahram naisen kanssa.

Kaikki tämä nousee Islamin huolesta säilyttää perheet ja kotitaloudet, ja estää tuhon työkaluja edes saavuttamasta heitä. Opittuasi mitä Profeetta on sanonut, mitä nyt ajattelet miehistä, jotka sanovat vaimoilleen, "Jos veljeni tulee enkä ole täällä, laske hänet olohuoneeseen", tai vaimosta, joka sanoo vieraalleen, "Mene olohuoneeseen", kun kodissa ei ole ketään muuta paikalla?

Heille, jotka nostavat luottamuksen tekosyyksi, sanoen "luotan vaimooni ja luotan veljeeni tai serkkuuni", sanomme: luottamuksesi on hyvä, eikä sinun pitäisi olla epäileväinen kun sinulle ei ole siihen mitään syytä, mutta sinun pitäisi tietää Profeetan hadith, "Yksikään mies ei ole yksin ei-mahram naisen kanssa, vaan Shaytaan on kolmantena läsnä heidän kanssaan" (kertonut al-Tirmidhi, 1171), se sisältää hurskaimmat sekä korruptoituneimmat ihmisistä. Islam ei vapauta ketään sellaisilta säännöiltä.

Lisäksi:

Kirjoittaessamme näitä muutamia rivejä, kuulimme ongelmallisesta tilanteesta, jossa, tehdäksemme pitkästä tarinasta lyhyen, eräs mies meni naimisiin erään naisen kanssa ja toi hänet (ts. vaimonsa) elämään perheensä kotiin, jossa hän (ts. vaimo) eli onnellisena hänen kanssaan. Sitten hänen nuorempi veljensä alkoi saapua hänen luokseen hänen aviomiehensä ollessa poissa, ja alkoi puhua hänelle romanttiseen sävyyn, joka johti kahteen asiaan: ensinnäkin, hän alkoi tuntemaan voimakasta vastenmielisyyttä aviomiestään kohtaan, ja toiseksi, hän rakastui hänen veljeensä. Mutta hän ei voinut erota aviomiehestään, eikä hän voinut tehdä mitä halusi toisen miehen kanssa. Tämä oli kivulias rangaistus. Tämä tarina kuvaa yhdenlaista turmeltuneisuutta, jonka lisäksi on olemassa monenlaisia muita, jotka kulminoituvat moraalittomaan tekoon (zinaa/aviorikos) ja aviottomien lapsien syntymiseen.

Neuvo:
Erotellaan miehet ja naiset perhevierailuilla.

Ihminen on luontaisesti seuraa rakastava ja seurallinen; hän tarvitsee ystäviä ja ystävyyssuhteisiin kuuluu toisten luona vieraileminen.

Kun vierailut tapahtuvat perheiden välillä, meidän tulisi estää pahan tie olemalla sekoittumatta. Yksi viittaus siitä, että sekoittuminen on haraam, on aayah (käännös merkityksestä):

"..ja kun pyydätte hänen vaimoiltaan jotain, pyytäkää heiltä verhon takaa. Tämä on soveliainta käyttäytymistä teidän ja heidän sydämiensä vuoksi..." [al-Ahzaab 33:53]

Jos katsotaan perhevierailuilla tapahtuvan sekoittumisen pahoja seurauksia, huomataan monta vastustettavaa asiaa, kuten:

1. Suurimmassa osassa tapauksia naisten hijab näissä yhteistapaamisissa on olematon tai se ei ole oikeanlainen, joten nainen saattaa näyttää kauneutensa jonkun edessä, jonka edessä hänelle ei ole sallittua paljastaa itseään. Allaah sanoo (käännös merkityksestä): "Sano myös uskovaisille naisille... etteivät näytä sulouttaan..." [al-Noor 24:31] Yhteistapaamisissa voi käydä niin, että nainen koristaa itsensä vieraita varten tavalla, jolla hän ei ikinä korista itseään miestään varten.

2. Kun miehet näkevät naisia tapaamisessa, tämä aiheuttaa turmellusta uskonnossa ja moraalissa, ja yllyttää haluja kielletyllä tavalla.

3. Puolisot saattavat riidellä ja vältellä toisiaan hälyttävällä tavalla, kun toinen katsoo ja vinkkaa silmää toisen miehen vaimolle, tai nauraa ja vitsailee hänen kanssaan, ja tämä nainen hänen miehensä kanssa. Pariskunnan palattua kotiin, tilanteen selvittely alkaa:

Mies: Miksi nauroit sille mitä hän sanoi, kun hän ei sanonut mitään hauskaa?

Nainen: Ja miksi sinä vinkkasit silmää hänelle?

Mies: Kun hän puhui, ymmärsit häntä nopeasti, mutta et ymmärrä alkuunkaan mitä minä puhun!

Joten he syyttelevät toisiaan ja tapaus päättyy vihaan ja jopa avioeroon.

4. Jotkut miehet ja naiset saattavat katua tuuriaan avioliitossa, miehen verratessa vaimoaan ystävänsä vaimoon, tai naisen verratessa miestään ystävänsä mieheen. Mies sanoo itselleen: "Hän puhuu ja vastaa kysymyksiin... hän on hyvin koulutettu ja minun vaimoni on tietämätön, hänellä ei ole koulutusta..." ja nainen saattaa sanoa itsekseen, "Hän on niin onnekas! Hänen miehensä on fiksu ja kauniisti puhuva, ja minun mieheni on niin tylsä ja hän puhuu ajattelematta." Tämä pilaa aviollisen suhteen tai johtaa huonoon kohteluun.

5. Jotkut ihmiset saattavat esittää toisille, että heillä on asioita, joita heillä todellisuudessa ei ole. Joten mies saattaa neuvoa vaimoaan muiden miesten edessä, teeskennellen että hänellä on vahva luonne, mutta ollessaan kahden vaimonsa kanssa kotona, hän on kesy kotikissa. Nainen saattaa lainata kultaa ja käyttää sitä, jotta muut ihmiset näkisivät, että hänellä on sitä ja tätä. Mutta Profeetta on sanonut: "Joka ylpeilee sillä, mikä ei kuulu hänelle, on kuin hän, joka on pukenut ylleen valheen vaatteen." (kertonut al-Bukhaari, al-Fath, 9/317)

6. Nämä myöhäiset yhteistapaamiset johtavat ajanhukkaan, kielen synteihin, ja pienet lapset jätetään yksin kotiin (jotta he eivät häiritsisi iltaa itkuillaan!)

7. Nämä myöhäiset tapaamiset saattavat jopa kehittyä niin pitkälle, että niihin liittyy monenlaisia suuria syntejä, kuten viinin juontia ja uhkapeliä, etenkin niin sanotun "ylemmän luokan" joukossa. Yksi suurista synneistä, jota esiintyy näissä tapaamisissa, on kuffaarien seuraaminen ja heidän matkiminen heidän tyyleissään ja erilaisissa tavoissaan. Allaahin Lähettiläs on sanonut: "Joka matkii ihmisiä, hän on yksi heistä." (kertonut Imaam Ahmad, al-Musnadissa, 2/50; Sahih al-Jaami', 2828, 6025).

Neuvo:
Varotaan vaaroja, joita (mies)kuljettajien ja (nais)palvelijoiden pitäminen kotona tuo tullessaan.

Pyrkimys päästä eroon pahasta on uskonnollinen velvollisuus, ja pahuuden ja fitnah'n (houkutus) ovien sulkeminen on yksi shari'ah'n prioriteeteista. Paljon fitnaa ja syntiä on tullut luoksemme palvelijoiden ja kuljettajien mukana, mutta monet ihmiset eivät kiinnitä huomiota tähän, ja jos he sen huomaavat, he eivät ota sitä vakavasti. Henkilö saattaa haavoittua samasta kohtaa toistuvasti, mutta hän ei tunne kipua, tai hän saattaa kuulla katastrofista, joka tapahtui lähellä hänen kotiaan, mutta hän ei ota opikseen siitä. Tämä johtuu heikosta uskosta ja kykenemättömyydestä tuntea, että Allaah on lähellä, kykenemättömyys, joka vaivaa monien ihmisten sydämiä nykyaikana. Selitämme lyhyesti pahat seuraukset, joita seuraa palvelijoiden ja kuljettajien pitämisestä kotona, jotta se olisi muistutin hänelle, jolla on silmät, joilla nähdä, tai joka haluaa seurata oikeaa polkua omassa kodissaan.

Naispalvelijoiden pitäminen kotona on miehille, etenkin nuorille, fitnah ja houkutus, heidän kauneutensa ja heidän kanssaan kahden olemisen kautta. Kuulemme niin monia tarinoita, toinen toisensa jälkeen, joistakin harhaan menneistä nuorista, ja syy tähän on, että palvelija saapui nuoren miehen luokse, tai nuori mies käytti hyväksi tosi asiaa, että kukaan muu ei ollut kotona ja meni palvelijan luokse. Jotkut nuoret miehet ovat sanonet perheilleen suoraan mitä tapahtui eivätkä perheet reagoineet siihen; toisissa tapauksissa perheet ovat saattaneet huomata jotakin, mutta heidän reaktiostaan puuttui kunnian tai mustasukkaisuuden tunnot. "Oi Yusuf! Käänny pois tästä! (Oi nainen!) Pyydä anteeksi syntiäsi. Totisesti, kuuluit syntisten joukkoon." [Yusuf 12:29 - käännös merkityksestä]. Joten tuli pysyy lähellä polttoainetta, ja tilanne jätetään kuten se on, ilman muutoksia. On myös tapahtunut niin, että palvelijat ovat opettaneet pahoja tapoja talon tyttärille.

- Talon rouva laiminlyö tehtävänsä ja unohtaa vastuunsa, ja hän tottuu olemaan laiska, ja kun palvelija on matkalla, asiat ovat todella vaikeita hänelle.

- Lapset saavat huonon kasvatuksen, seuraavassa esimerkkejä:

Lapset oppivat kufrin uskomuksia kaafir-palvelijoilta, kristityiltä ja buddhalaisilta. On lapsia, jotka tekevät ristinmerkin päälleen ja sivuilleen, kuten ovat nähneet kristityn naisen tekevän hänen rukoillessaan, ja hän kertoo heille, "Tämä on jotakin ihanaa Kristukselta." Tai lapsi saattaa nähdä palvelijan rukoilevan Buddhan patsasta, tai toisen juhlivan oman kansansa juhlia ja välittäen lapsille ilon tunteensa, joten he tottuvat ottamaan osaa kufrin juhliin.

Lapsilta riistetään heidän äitinsä rakkaus ja huolenpito, joka on oleellinen osa heidän kasvatustaan ja psykologista tasapainoa. Palvelija ei voi paikata tätä puutetta lapselle, joka ei ole hänen.

Lapsen arabian kieli turmeltuu, koska siihen sekoittuu vieraita sanoja, joten kasvaa jonkin puutteessa, ja tällä on epäsuotuisa vaikutus hänen koulunkäyntiinsä.

Jotkut perheenpäät tuntevat taloudellista rasitetta palkan maksamisesta kuljettajille ja palvelijoille. Sitten nousee perheriidat siitä, kenen pitäisi maksaa nämä palkat, etenkin tapauksissa, joissa vaimo on töissä. Jos vaimo pysyisi kotona sen sijaan että työskentelee kodin ulkopuolella, hän säästäisi itsensä monelta haitalta. Tosiasia on, että monissa tapauksissa luomme ongelmia itse, sitten vaadimme ratkaisua, ja usein ratkaisu, johon päädymme, on kaukana lopullisesta (suom. huom. toisin sanoen kaukana hyvästä ratkaisusta).

Palvelijoihin tottuminen on luonut riippuvaisuutta ja kielteisiä piirteitä luonteeseen.

Jotkut naiset saattavat sisällyttää palvelijan avioliittosopimuksensa ehtoihin; toiset suunnittelevat ottavansa perheensä palvelijan mukaansa mennessään naimisiin. Täten tyttäremme ovat menettäneet kykynsä toimia itsenäisesti kotona, olipa kyse kuinka pienestä asiasta tahansa.

- Kun naiset toivat palvelijoita koteihinsa, heillä alkoi olemaan paljon vapaa-aikaa eivätkä he tienneet mitä tehdä sillä. Joten jotkut naiset alkoivat nukkua paljon, ja jotkut eivät ole koskaan kotona, koska he ovat aina tapaamisissa, joissa he juoruilevat ja puhuvat toisten selän takana ja tuhlaavat aikaansa. Tulosta kadutaan Ylösnousemuksen Päivänä.

- Haitat ilmenevät perheenjäsenille eri tavoilla, esimerkiksi:

1- Noituus ja taiat, jotka saattavat erottaa miehen ja vaimon, tai aiheuttavat fyysistä haittaa.

2- Haitat perheen omaisuudelle varkauksien takia.

3- Perheen maineen turmeltuminen. Kuinka monesta säädyllisestä kodista onkaan tullut moraalittomuuden ja turmeltuneisuuden luolia niiden omistajien poissa ollessa. Olet varmasti kuullut naispalvelijoista, jotka ottavat miehiä vastaan talonomistajien ollessa poissa.

- Miesten (jotka pelkäävät Allaahia) vapaus omissa kodeissaan on rajoitettua, kuten on myös heidän suhteen, jotka yrittävät kutsua perheitään laittamaan asiat järjestykseen.

- Naiset päätyvät olemaan kaksin kuljettajien kanssa, jotka ovat vieraita (ei-mahram) heille. He käyttäytyvät ihan kuin hän olisi yksi heidän mahrameistaan tai jopa läheisempi, ja koska he menevät ulos heidän kanssaan niin usein ja puhuvat heidän kanssaan niin paljon, psykologinen muuri on murrettu ja kiellettyjä asioita tehdään. Sellaisten tapauksien runsaus yhteiskunnassamme kuvaa heille, joilla on silmät, joilla nähdä, sitä, kuinka vakava tämä asia on.

- Palvelijoiden ja kuljettajien tuominen kaikenlaisista kaafir-kansoista on selkeästi Profeetan selviä ohjeita vastaan siitä, että kaafireita ei tulisi laskea Arabian niemimaalle. Tälle ei ole mitään tarvetta, koska on mahdollista tuoda muslimeja, jos on tarvetta työntekijöille. Tämän lisäksi on tosiasia, että kaafirien työllistäminen vahvistaa kaafir-kansojen taloutta, sillä työntekijät siirtävät palkkansa kotimaihinsa, vaikka muslimeilla tulisi olla etuoikeus tässä asiassa. Sekoittumalla niin paljon kaafirien kanssa muslimit eivät enää näe eroa, joka pikkuhiljaa tuhoaa al-walaa wa'l-baraa'n (lojaalisuus ja uskollisuus vs. vihamielisyys ja hylkääminen) käsitteen heidän mielissään. Lisättynä tähän on joidenkin toimistojen omistajien, jotka eivät pelkää Allaahia, inhottava rooli, jotka sanovat sinulle, että muslimityöntekijöitä ei ole. Tai he voivat olla sotkeutuneet petokseen ja huijaukseen, niin, että kun kuljettaja tai palvelija, jota on kuvattu muslimina virallisissa papereissa, on saapunut, perheenpää huomaa tämän olevan valhe, tai uusi työntekijä saattaa näytellä roolia, joka alkoi hänen lähtömaassaan, jossa toimisto opetti hänelle muutaman islamilaisen sanan, jotta hän voi esiintyä muslimina hänet palkanneen perheen edessä.

- Perheen rikkoutuminen johtuen talonomistajan suhteesta naispalvelijaan. Katso mitä todellisuudessa tapahtuu ja ajattele kuinka moni avioero on tapahtunut palvelijoiden takia, ja kuinka moni palvelija on tullut raskaaksi aviottoman lapsen kanssa.

Kysy sitten ihmisiltä, jotka työskentelevät sairaalassa synnytysosastoilla, tai ota selvää poliisiraporteista, joissa kerrotaan naispalvelijoiden houkutuksen tuloksena syntyneiden aviottomien lapsien aiheuttamista ongelmista. Yritä sitten käsittää sukupuolitautien, jotka ovat saapuneet yhteiskuntaamme tämän takia, laajuus. Nyt ymmärrät sen vahingollisen kierteen, jossa ollaan sen takia, että ollaan tuotu naispalvelijoita koteihimme.

Ajattele väärinkäsityksiä, joita näillä palvelijoilla ja kuljettajilla on islamilaisesta uskonnosta, kun he näkevät itseään muslimeiksi kutsuvien käytöstä. Kysy itseltäsi, millaisia esteitä asetamme heidän eteensä? Kuinka estämme heitä löytämästä Allaahin tietä teoillamme? Kuinka he voisivat astua uskontoon, kun tämä on heidän tilansa, jotka väittävät kuuluvansa siihen?

Näiden ja muiden asioiden takia, jotkut oppineet ajattelevat, että ei ole sallittua tuoda naispalvelijoita kotiin tavalla kuten nykyään tehdään, ja on pakko tehdä loppu fitnah'sta ja sulkea ovi pahuuteen. (katso Shaykh Muhammad ibn Saalih al-'Uthaymeenin fatwa tästä aiheesta).

Noudattaaksemme Allaahin käskyä (käännös merkityksestä), "..puheissanne olkaa oikeamielisiä..." [al-An'aam 6:152], meidän täytyy huomauttaa seuraavista asioista:

Ensimmäiseksi: Emme kiellä tosiasiaa, että jotkut palvelijat ja kuljettavat ovat vilpittömiä Muslimeja, mahdollisesti jopa vilpittömämpiä kuin perheenjäsenet. Olemme kuulleet eräästä palvelijasta, joka pitää Mus-haf (kopio Qur'aanista) keittiön hyllyllä, jotta hän voi lukea siitä, kun hän on tehnyt työnsä, ja eräästä kuljettajasta, joka rukoilee Fajrin moskeijassa ennen kuin hänen työnantajansa rukoilee.

Toiseksi: Emme kiellä todellisia tarpeita, joita ihmisillä joskus on oleellisista syistä, kuten palvelijoiden avun tarvitseminen suuressa talossa, tai kun perheessä on paljon lapsia, tai kun joku on kroonisesti sairas tai hän ei kykene tekemään jotakin, tai kun on raskaita töitä, joita vaimo ei jaksa tehdä yksin. Mutta mitä meidän muslimien tulisi miettiä, on: kuka noudattaa islamilaisia olosuhteita ja pitää huolen uskonnollisista varokeinoista tuodessaan palvelijoita ja kuljettajia kotiinsa? Kuinka moni heistä, jotka tuovat kuljettajia kotiinsa (ollaan tosissamme!) voi taata sen, että kuljettaja ei jää yksin hänen naisväkensä kanssa, tai että mies ei jää yksin naispalvelijan kanssa? Hänen pitäisi myös käskeä naispalvelijan noudattaa hijaabia, eikä hän saisi tahallisesti katsoa hänen kauneuttaan. Jos hän saapuu kotiin, eikä kotona ole muita kuin palvelija (suom. huom. vastakkaista sukupuolta oleva palvelija), hänen ei pitäisi astua sisään. Hänen ei tulisi hyväksyä yhtäkään palvelijaa, ellei hän ole vilpittömästi muslimi... ja niin edelleen.

Tästä syystä, jokaisen, jolla on palvelija tai kuljettaja kotonaan, tulisi varmistaa, että tämä henkilö on siellä laillisesta syystä ja että islamilaiset ehdot ovat tarkasti täytetyt. Yusufin (rauha hänelle) tarina sisältää opetuksemme meille tämän asian suhteen. Se selvästi osoittaa fitnah'n, joka on olemassa, kun talossa on palvelijoita ja kuljettajia, ja että pahuuden saattaa aloitaa perheenjäsen, vaikka palvelijat olisivat Allaahia pelkääviä ihmisiä. Allaah sanoo (käännös merkityksestä):

"Ja nainen, jonka talossa Yusuf asui, halusi tämän antautuvan hänelle, ja hän sulki ovet ja sanoi, 'Tule luokseni, joudu.' Hän vastasi, 'Allaah on minun turvani..' [Yusuf 12:23]

Ehdotamme heille, jotka valittavat asioiden olevan liian vaikeita heidän kodeissaan ilman palvelijoita, että he voisivat tehdä seuraavaa:

- Ostakaa valmista ruokaa kaupasta; käyttäkää paperilautasia; käyttäkää pesulapalveluita; hankkikaa taloa siivoamaan työntekijät, joita mies vahtii; pyytäkää sukulaisilta apua lastenhoidossa, kun tarpeen, kuten vaimon parantuessa synnytyksestä.

- Jos tuo ei riitä, he voisivat hankkia väliaikaisen palvelijan apua, islamilaisten ehtojen mukaan, ja kun hänelle ei ole enää tarvetta, hänet voidaan irtisanoa. Tähän ratkaisuun liittyy kuitenkin riskinsä.

- Palvelijalle on parempi maksaa tuntipalkkaa, jotta tehtyään työnsä hän voi poistua talosta. Kaikissa tapauksissa, asiat tulisi hoitaa niin kuin niille on tarvetta.

- Olemme käsitelleet aihetta pitkästi, koska tämä ongelma on niin laajalle levinnyt yhteiskunnassamme. Tilanne voi olla erilainen eri maissa. Ennen kuin päätämme tämän keskustelun, meidän täytyy mainita joitakin asioita, jotka liittyvät taqwaan tai Allaahin pelkoon:

1- Jokaisen, jolla on fitnah'n lähteitä kotonaan, joko palvelijoita tai jotain muuta, tulisi pelätä Allaahia ja poistaa ne kotoaan.

2- Jokaisen, joka ajattelee vaativansa islamilaisia ehtoja tuodessaan palvelijan kotiinsa, tulisi pelätä Allaahia, ja ymmärtää, että monet näistä ehdoista muuttuvat vähemmän tiukoiksi ajan kuluessa.

3- Jokaisen, jolla on kaafir-palvelija Arabian niemimaalla, tulisi esitellä Islamia hänelle parhaalla mahdollisella tavalla. Jos hänestä tulee muslimi, kaikki hyvin, muutoin palvelija tulisi lähettää takaisin sinne mistä hän tuli.

Lopuksi, päätämme tämän keskustelun palvelijoista ja kuljettajista tarinaan, joka sisältää tärkeän opetuksen siitä, että palvelijoiden pitäminen kotona on vaarallista, ja viittaamisesta Qur'aaniin ja Sunnaan, sharii'aa vastaan olevien sääntöjen hylkäämisestä, kysymisestä tiedon ihmisiltäisiltä, ja islamilaisen yhteiskunnan puhdistamisesta Allaahin määräämien rangaistusten noudattamisen kautta.

Abu Hurayrah ja Zayd ibn Khaalid (olkoon Allaah tyytyväinen heihin) ovat sanoneet: "Olimme Profeetan kanssa, kun eräs mies nousi ylös ja sanoi, 'Kehotan sinua Allaahin kautta antamaan tuomion meidän välillämme Allaahin kirjan mukaan.' Hänen vastapuolensa, joka oli viisaampi, nousi ylös ja sanoi, 'Anna tuomio meidän välillämme Allaahin kirjan mukaan ja anna minulle lupa puhua.' Profeetta sanoi, 'Puhu.' Hän sanoi, 'Tämä mies palkkasi tämän poikani palvelijakseen, ja poikani teki zina hänen (haureus) hänen vaimonsa kanssa. Annoin hänelle sata lammasta ja palvelijan korvaukseksi [vahingosta hänen kunnialleen], sitten kysyin heiltä, joilla on tietoa, ja he sanoivat, että poikani pitäisi saada 100 ruoskaniskua, ja hänet pitää karkottaa vuodeksi [koska hän oli naimaton], ja että nainen tulisi kivittää [koska hän oli naimisissa ja suostui tekoon].'

Profeetta sanoi, 'Hänen kautta, jonka kädessä sieluni on, annan tuomion Allaahin kirjan mukaan. Ota takaisin sata lammasta ja palvelija. Sinun pojallesi pitää antaa 100 ruoskaniskua ja hänet pitää karkottaa vuodeksi. Oi Unays, mene tämän miehen vaimon luokse ja jos hän tunnustaa, kivitä hänet.' [Unays] meni hänen luokseen seuraavana päivänä, hän tunnusti, joten hän kivitti hänet." (kertonut al-Bukhaari, al-Fath, 12/136).

Huom: yksi asia, joka järkyttää jokaista muslimia, joka välittää Islamin säännöistä, on mitä tapahtuu Joissain kodeissa, joissa siivoojat ja huoltomiehet saapuvat naisten luokse näiden ollessa yöpaidoissaan ja kotiasuissaan. Luulevatko nämä naiset, että nämä miehet eivät kuulu niihin joiden edessä Allaah on käskenyt käyttää hijaabia?

Toinen paha asia, jota tapahtuu joissain kodeissa, on että ei-mahram mies opettaa murrosikäisiä tyttöjä, tai jotkut naiset opettavat murrosikäisiä poikia ilman hijaabia.

Jatkuu...