Kotona olevia vaaroja osa 2

Kirjan on kirjoittanut Shaykh Muhammad Salih al-Munajjid
Poimittu http://www.islam-qa:sta

kääntänyt Ummu Ahmed


Neuvo:
Ajetaan naismaiset miehet pois kodeistamme.

Al-Bukhaari (olkoon Allaah hänelle armollinen) on kertonut, kappaleessaan naisia matkivien miehien ajamisesta pois kodeistamme, Ibn 'Abbaasin hadithin: "Profeetta (Allaahin rauha ja siunaukset olkoon hänen kanssaan) kirosi miehet, jotka matkivat naisia ja naiset, jotka matkivat miehiä, ja sanoi, 'Ajakaa heidät pois kodeistanne.' Profeetta ajoi pois hänet ja hänet [erään miehen]. Ja 'Umar ajoi pois sen ja sen [erään naisen]. (kertonut al-Bukhaari, Kitaab al-Libaasissa, kappale 62, al-Fath, 10/333).

Sitten al-Bukhaari mainitsee Umm Salamah'n hadithin, jonka hän kertoo "Mikä on kiellettyä miehille, jotka matkivat naisia, naisten luokse menemisen suhteen" -otsikon alla:

"Umm Salamah'lta, joka sanoi, että Profeetta oli hänen talossaan, jossa oli myös eräs naismainen mies, joka kertoi hänen veljelleen 'Abd-Allaah ibn Abi Umayyah'lle: 'Jos Allaah suo, että valloitatte al-Taa'ifin huomenna, näytän sinulle Ghaylaanin tyttären; hänellä on neljä kerrosta läskiä edessä ja kahdeksan takana.' Profeetta sanoi, 'Tämän henkilön ei pitäisi tulla luoksesi.' (kertonut al-Bukhaari, kappale 113, al-Fath, 9/333).

"Naismaisen miehen" (mukhannath) määritelmä: tämä on mies, joka saattaa muistuttaa naista fyysisesti, tai matkimalla heidän liikkeitään ja puhettaan, ja niin edelleen. Jos se on fyysistä, ts. tämä on miten hänet on luotu, silloin hänessä ei ole syytä, mutta hänen täytyy pyrkiä muuttamaan tätä vastaavuutta niin paljon kuin hän pystyy. Jos hän matkii naisia tahallisesti, sitten hänen kuvataan olevan mukhannath (naismainen), tekipä hän pahoja tekoja (on homoseksuaali) tai ei.

Naismaisella miehellä, johon tässä viitataan - joka oli kuin palvelija - oli tapana astua Allaahin Lähettilään taloihin, koska häntä pidettiin "vanhana miespalvelijana, jolla ei ole haluja" [ks. al-Noor 24:31]

Kun Lähettiläs tajusi, että tämä henkilö saattaisi kuvailla naisia hyvin tarkasti ja että hän kuvaili erästä naista, että tällä oli neljä kerrosta rasvaa edessä ja kahdeksan takana (neljä kummallakin puolella), hän käski, että hänet pitää heittää ulos eikä hänen saa antaa astua hänen vaimojensa taloihin, johtuen ongelmista, joita hän voisi aiheuttaa, kuten kuvailemalla näkemiään naisia vieraille, tai antaen huonon vaikutuksen perheenjäsenille, kuten johtaen naiset matkimaan miehiä, tai miehet matkimaan naisia, kävellen keimailevalla tavalla tai puhuen pehmeästi, tai tätä pahempia ongelmia.

Entäpä sitten tilanne nykypäivänä, jolloin näemme monien näistä palvelijoista matkivan vastakkaista sukupuolta, etenkin kaafirit, jotka asuvat muslimikodeissa, joilla tiedämme varmasti olevan huonon vaikutuksen muslimipoikiin ja -tyttöihin. On jopa olemassa ryhmä, joka tunnetaan "kolmantena sukupuolena", jotka käyttävät meikkiä ja pukeutuvat naisten vaatteisiin. Mikä katastrofi kansalle, jonka pitäisi olla jihaadin ummah!

Jos haluat tietää enemmän siitä, kuinka Profeetta vastusti tätä "kolmatta sukupuolta", ja kuin hänen Seuralaisensa taistelivat kunniantunnollaan sellaisia asioita vastaan, pohdi tätä hadithia:

Abu Hurayrah on kertonut, että naismainen mies, joka oli värjännyt kätensä hennalla (kuten naiset tekevät), tuotiin Profeetan luokse, ja sanottiin, "Oi Allaahin Lähettiläs! Tämä mies matkii naisia." Joten hän karkotti hänet al-Baqii'n (rangaistuksena, lähettäen hänet eristettyyn paikkaan, ja suojellakseen muita). Sanottiin, "Miksi et tapa häntä?" Hän sanoi, "Minua on kielletty tappamasta heitä, jotka rukoilevat." (kertonut Abu Dawood 4928, ja muut. Katso sahih al-Jaami', 2502).

Neuvo:
Varotaan pienen ruudun vaaroja.

Lähes jokaisessa kodissa on nykyään jokin laite, johon sisältyy näyttöruutu [TV ja tietokoneet], ja hyvin pientä osaa näistä koneista käytetään järkeviin tai hyödyllisiin tarkoituksiin. Suurimmaksi osaksi niitä käytetään haitallisiin ja tuhoaviin asioihin, etenkin videoita käytetään elokuvien katseluun. Satelliittiantennien, jotka tuovat ohjelmia suoraan Muslimikoteihin, saapuminen, ja laajalle levinnyt mainonta ja elokuvien vaihto; näiden asioiden hallitseminen on muuttunut lähes mahdottomaksi. Seuraavassa on lista joistakin haitallisista ja turmelevista seurauksista, jotka ovat tulosta TV:n katselemisesta jne. Mietittyään niitä, tehköön jokainen, joka haluaa ansaita Allaahin mielihyvän ja välttää Hänen vihansa, mitä kykenee, muuttaakseen tilanteen:

Vaikutus uskoomme ('aqidah):

- Kuffaarien symbolien ja heidän väärien uskonnollisten merkkien, kuten ristin; Buddhan; heidän temppeliensä; rakkauden, hyvän, pahan, helppouden, vaikeuksien ja sateen jumaliensa ja jumalattariensa näyttäminen. On myös lähetystyömielessä tehtyjä elokuvia, jotka kutsuvat ihmisiä ylistämään kristinuskoa ja tulemaan kristityiksi.

- Annetaan vaikutelma, että jotkut luodut voivat kilpailla Allaahin kanssa luomisessa ja elämän antamisessa ja kuolemassa, kuten joissain kohtauksissa näytetään ihmisten tuovan kuolleita takaisin henkiin käyttäen ristiä tai taikasauvaa.

- Valheiden, myyttien, legendojen, noituuden ja ennustamisen levittäminen; kaikki, mikä on Tawhiidia vastaan.

- Annetaan vaikutelma, että meidän tulisi osoittaa kunnioitusta väärien uskontojen edustajille, kuten paaville, piispoille ja nunnille, jotka hoitavat sairaita ja tekevät hyvää!

- Monissa draamoissa, henkilöt vannovat muiden kuin Allaahin kautta, tai leikkivät Allaahin nimillä, kuten toisen henkilön kutsuessa toista 'Abd al-Qiisaah'ksi. [Tämä viittaa siihen, että ei kunnioiteta Allaahia, leikkien nimillä, jotka tarkoittavat "[Allaahin] palvelijaa" - jotka ovat parhaimpien nimien joukossa, joita ihmisellä voi olla. Esimerkiksi, 'Abd al-Rahmaan tarkoittaa "Armeliaimman palvelijaa", 'Abd al-Hakiim tarkoittaa "Viisaimman palvelijaa" ja niin edelleen, mutta 'Abd al-Qiisah ei tarkoita mitään, ja se pilkkaa vastaavia nimiä. - eng. kääntäjä]

- Aiheuttaen epäilyksiä Allaahin voiman suhteen, tai Hänen kykynsä luoda suhteen; tai kuvaten elämää konfliktina Allaahin ja ihmisen välillä.

- He, jotka katsovat sellaisia asioita, menettävät käsitteen itsensä kieltämistä ja itsensä etäännyttämistä Allaahin vihollisista, koska nämä ohjelmat esittävät asioita, jotka saattavat saada heidät ihailemaan kuffaarien hahmoja ja heidän yhteiskuntiaan, ja rikkoo psykologiset esteet muslimien ja kuffaarien väliltä. Kun ajatus vihasta Allaahin tähden on poistunut, he alkavat matkia näitä kuffaareja ja ottavat uusia ajatuksia heiltä.

Sosiaalinen vaikutus

- Kaafir-hahmojen ihaileminen, kun heitä näytetään sankareina elokuvissa.

- Rikoksiin yllyttäminen, väkivalta-, murha-, kidnappaus- ja raiskauskohtauksien näyttäminen kautta.

- Jengien muodostaminen, kuten elokuvissa näytetään, jotka tekevät aggressiivisia tekoja ja rikoksia. Nuorisokodit ja vankilat ovat todiste elokuvien vaikutuksesta tässä suhteessa.

- Opitaan huijaamisen, petoksen ja väärennöksen, lahjusten ja muiden vastaavien ottamisen ja monen muun suuren synnin "taito".

- Kehotetaan naisia matkimaan miehiä ja päinvastoin, joka on selkeästi Profeetan hadithia vastaan, jossa hän kirosi sellaisia asioita tekevät. Joten voimme nähdä miehen matkivan naista hänen kävelytyylissään ja puheessaan, hän käyttää peruukkia ja koruja, värjäysaineita ja meikkiä. Tai me saatamme nähdä naisen käyttävän valepartaa tai -viiksiä, ja muuttavan äänensä matalammaksi. Tämä on yksi syy vapaisiin suhteisiin yhteiskunnassa ja "kolmannen sukupuolen" muodostumiseen.

- Sen sijaan että pidettäisiin Profeettaa , Sahaabaa, oppineita ja mujaahidiineja esimerkkeinä, jotkut ihmiset seuraavat näyttelijöitä, laulajia, tanssijoita ja urheilijoita.

- Miehet eivät tunne enää minkäänlaista vastuuntuntoa perheistään, joten tärkeitä tarpeita laiminlyödään ja sairaat lapset unohdetaan, koska perheenpää on liimaantunut TV:n ääreen ja saattaa jopa lyödä lasta kovasti, jos tämä uskaltaa häiritä hänen elokuvan katseluaan.

- Lasten kapinointi vanhempiaan vastaan, kuten näytetään TV:ssä ja elokuvissa. Jos lapsi vaatii saada rahaa isältään, ja hänen isänsä muistuttaa häntä oikeuksista joita hänellä on, lapsi TV-draamassa saattaa sanoa, "Vain että olet isäni ei tarkoita sitä, että voit ryöstää minulta?!" Mutta Profeetta on sanonut, "Sinä ja omaisuutesi kuulutte isällesi." (kertonut Abu Dawood, 3530)

- Perhesuhteiden katkeaminen, koska ihmiset ovat liian kiireisiä katsellessaan elokuvia vieraillakseen toistensa luona. Kun he vierailevat, heillä ei ole mitään hyödyllistä keskusteltavaa eivätkä he keskustele perheongelmien ratkaisuista, koska he ovat kokoontuneet ruudun ääreen, hiljaa katsoen.

- Ihmisten huomio on kääntynyt pois vieraiden huolehtimisesta kunnolla.

- Laiskuuden ja joutilaisuuden levittäminen ja tuotteliaisuuden vähentyminen, koska TV vie Muslimin ajan.

- Aviolliset riidat ja molemminpuolinen vihamielisyys; tuomittavan mustasukkaisuuden ilmestyminen, kun mies ylistää TV:ssä olevan naisen kauneutta vaimonsa edessä, ja hän vastaa mainitsemalla jonkun komean näyttelijän tai uutistenlukijan.

- Oikeanlaisen mustasukkaisuuden (ghiirah) puuttuminen, koska ihmiset tottuvat katsomaan sekoittumiskohtauksia (ts. miehet ja naiset yhdessä), vaimot eivät ole peitettyinä ei-mahram miesten edessä, tyttäriltä ja siskoilta otetaan hunnut pois, ja he ovat alttiina "naisten vapautuksen" kutsuille.

Moraalinen vaikutus

- Herätetään haluja näyttämällä kuvia naisista miehille, ja kuvia komeista miehistä naisille.

- Kutsutaan yhteiskuntaa näyttämään sitä, minkä tulisi olla peitossa, markkinoimalla paljastavia vaatteita, ja totutetaan ihmiset näkemään niitä.

- Kehotetaan suhteisiin sukupuolten välillä ja opetetaan ihmisille, kuinka tutustutaan vastakkaiseen sukupuoleen, kertomalla tarinoita rakkaudesta ja kädestä pitämisestä... jne.

- Vajotaan moraalittomuuteen ja zinaan, koska elokuvat esittävät sellaisia asioita. Jotkut ihmiset jopa näyttelevät uudelleen mahram-sukulaistensa kanssa mitä ovat nähneet elokuvissa, Allaah meitä suojelkoon, tai tekevät pahoja katsellessaan näitä elokuvia.

- Opetetaan naisille erilaisia tansseja, jotka paljastavat heidän 'awraat ja he obat houkuttelevia miehille. Tämä on eräänlainen promiskuiteetti ja harhautuminen.

- Kehitetään vitsaileva persoonallisuus, eikä oteta enää mitään vakavasti, sen lisäksi, että liiallinen nauru turmelee sydämen, komedioiden takia.

- Ruman kielenkäytön levittäminen, sitä käytetään monissa elokuvissa ja tv-ohjelmissa.

- Ihmiset menettävät Fajr-rukouksen, koska he valvovat myöhään katsellen sitä, mitä ruudulla näytetään.

- Ihmiset rukoilevat myöhässä, mainitsematta sitä, että miehet menettävät rukoukset moskeijassa, koska heidän sydämensä ovat liian kiinnittyneitä johonkin saippuaoopperaan, elokuvaan tai urheiluotteluun.

- Saaden ihmiset vihaamaan joitakin palvontamuotoja, sillä niin kuin joskus tapahtuu, kun kiinnostava ottelu keskeytyy, jotta ihmiset voivat rukoilla.

- Joidenkin paastoavien henkilöiden palkkio vähenee, tai heidän palkkionsa katoaa kokonaan, sen synnin takia, että he ovat katselleet näitä haraam-asioita.

- Kritisismi joitakin sharii'an määräyksiä kohtaan, kuten hijaabia ja moniavioisuutta.

Historiallinen vaikutus

- Vääristelee Islamilaista historiaa ja peittelee tosiasioita; jättää mainitsematta muslimien saavutukset elokuvissa, jotka puhuvat ihmisten historiasta.

- Vääristelee todistettuja tosiasioita, näyttämällä alistajat ihan kuin he olisivat alistettuja, kuten väittämällä, että juutalaisilla on oikeutettu syy.

- Vähättelee Islamin sankareita katsojien silmissä, kuten joissain draamoissa tai elokuvissa, joissa näyttelijät esittävät Sahaaban rooleja, islamilaisten valloitusten johtajia tai oppineita, ja nämä persoonat kuvataan sopimattomalla tavalla, sekoittaen joukkoon rakkauskohtauksia, joissa näyttelijät ovat ensinnäkin moraalittomia ja turmeltuneita.

- Alistaa muslimit psykologiselle tappiolle ja levittää pelkoa heidän joukossaan näyttämällä erilaisia kehittyneitä aseita kaafirien käsissä ja saaden muslimit tuntemaan, ettei ole mahdollista päihittää heitä.

Psykologinen vaikutus:

- Saadaan aggressiivisia ja väkivaltaisia asenteita katselemalla painintaa ja väkivaltafilmejä, joissa on kohtauksia tappeluista, luodeista ja terävistä aseista.

- Kylvetään pelkoa niiden sydämiin, jotka katsovat kauhufilmejä, jotta henkilö saattaa herätä yöllä kiljuen, unien takia, joita näki mieleensä jääneen kohtauksen takia.

- Vääristetään lasten ja aikuisten todellisuudentaju katselemalla epätodellisia kohtauksia, koska Allaah on sanonut, että täytyy olla syy ja seuraus. Esimerkkinä tästä ovat jotkut sarjakuvissa näytetyt epätodelliset kohtaukset, joilla on vaikutusta lapsen käytökseen tosi elämässä.

Vaikutus terveyteen

- Haitat näölle, joka on siunaus, josta jokaiselta ihmiseltä tullaan kysymään.

- Sydämensyke nousee, verenpaine kohoaa ja hermostuneisuus lisääntyy ja niin edelleen, katseltaessa kauhufilmejä ja verenvuodatuskohtauksia.

- Myöhäiset illat vahingoittavat ruumista, ja jokaiselta kysytään Ylösnousemuksen Päivänä kuinka hän käytti ruumistaan.

- Fyysiset haitat, joita aiheutuu siitä, kun lapset matkivat Teräsmiestä ja muita; haitat aikuisille, kun he matkivat nyrkkeilijöitä ja painijoita.

Taloudellinen vaikutus

- Tuhlataan rahaa TV:iden ja filmien ostamiseen, maksetaan korjauksista ja välineiden [lautasten, vastaanotinlaitteiden jne] vastaanottamisesta. Henkilöltä tullaan kysymään Ylösnousemuksen Päivänä tästä rahasta: mihin hän sen käytti?

- Monet ihmiset kiirehtivät ostamaan ylimääräisiä, joita he eivät tarvitse, tai he kilpailevat vaatteiden ostamisessa ruudulla näkemiensä mainosten jne takia.

Neuvo:
Varotaan puhelimen pahuuksia

Puhelin on hyödyllinen keksintö, ja on yksi välttämättömyyksistä nykyelämässä; se säästää aikaa, lyhentää välimatkoja ja pitää sinut yhteydessä kaikkiin. Sitä voidaan käyttää hyviin tarkoituksiin, kuten ihmisten herättämiseen Fajr-rukouksille, kysymiseen shar'i-asioista ja fatwojen pyytämiseen, tapaamisten sopimiseen hyvien ihmisten kanssa, sukulaisuussuhteiden ylläpitämiseen ja muslimien neuvomiseen.

Mutta samalla puhelin saattaa olla myös monien pahojen asioiden tekemisen väline. Kuinka usein onkaan puhelin ollut syy koko kodin pilaamiseen, kärsimyksen lähde ja kärsimys perheenjäsenille ja sysäys miehille ja naisille tehdä pahaa ja aiheuttaa harmia. Vaara piilee käytön helppoudessa, sillä se on suora tie kodin sydämeen ulkopuolelta.

Pahojen käyttötarkoituksien joukossa, joihin puhelinta saatetaan käyttää:

1- Häirikkösoitot.

2- Naiset tutustuvat vieraisiin (ei-mahram) miehiin, sekä sellaisten suhteiden kehitys. Eräs nuori mies, jonka Allaah oli johdattanut katumuksen polulle kertoi minulle, että kun nuori mies tutustuu nuoreen naiseen puhelimessa, hän yleensä päätyy menemään ulos hänen kanssaan, ja mitä moraalittomuuksia siitä seuraa, Allaah yksin tietää.

3- Vaimot voidaan kääntää aviomiehiään vastaan ja päin vastoin, tai vanhemmat voidaan kääntää poikiaan ja tyttäriään vastaan, ja päin vastoin, ulkopuolelta tulevien häirikkösoittajien takia, johtaen hasadista (tuhoava kateus) ja rakkaudesta pahuuteen ja ihmisten erottamiseen.

4- Ajan tuhlaaminen turhiin keskusteluihin, jotka kovettavat sydämen ja kääntävät ihmiset pois muistamasta Allaahia. Tämä on ongelma etenkin naisille, sillä he pitävät sitä keinona keventää sydäntään.

Seuraavassa on ratkaisuja puhelinongelmiin:

1- Tarkkaillaan puhelin väärinkäyttöä kodin sisäpuolella ja ulkopuolella

2- Käytetään viisautta vastatessa puhelimeen.

3- Kun kuulemme uutisia joltakin, jota emme tunne, meidän tulisi käsitellä niitä Allaahin kirjan mukaan ja totella Hänen käskyään (käännös merkityksestä): "...tutkikaa sitä tarkoin..." [al-Hujuraat 49:6]

4- Kunnollinen islamilainen opetus takaa puhelimen oikean käytön vastuussa olevan henkilön ollessa poissa. [ts. jos lapsia ja nuoria on opetettu hyvin, he eivät väärinkäytä puhelinta heidän vanhempiensa ollessa poissa].

5- Viimeinen keino on katkaista puhelin, jos sen aiheuttamat pahuudet ovat suuremmat kuin sen tuomat hyödyt.

Nasiihah

Meidän täytyy poistaa kodeistamme kaikki väärien kaafir-uskontojen tunnukset ja heidän jumaliensa ja idoliensa kuvat.

'Aa'ishah (olkoon Allaah häneen tyytyväinen) on kertonut, että Profeetta ei koskaan jättänyt talossaan mitään, jossa oli ristejä, tuhoamatta. (kertonut al-Bukhaari, Fath al-Baari, 10/385, Baab Naqd al-Suwar).

Nykyään me kärsimme teollisuustuotteista, joita tuomme kaafir-maista, ja niissä on kuvia ja kaiverruksia, sekä piirroksia heidän jumalistaan ja idoleistaan. Näihin sisältyvät kaikenlaiset ristit, kuvat Jeesuksesta ja Mariasta, kuvat kirkoista, Buddha-patsaat, kreikkalaiset jumalat kuten rakkauden jumalattaret sekä hyvän ja pahan jumalat, ja niin edelleen.

Ei ole oikein, että monoteistisen muslimin kodissa on shirkin symboleja, jotka kumoavat Tawhiidin ja tuhoavat sen perustan. Siksi Profeetalla oli tapana tuhota ristit, jos hän näki niitä talossaan, sotkemalla ne, jos ne oli piirrettyjä tai kaiverrettuja, tai raaputtamalla ne pois, tai peittämällä ne jollakin toisella tavalla, tai hankkiutumalla niistä eroon kokonaan.

Tämä ei ole uskonnollista äärimmäisyyttä, koska hän, joka kielsi ihmisiä menemästä äärimmäisyyksiin - Profeetta - teki näin itse. Täten perheenjäsenien tulisi varoa näitä väärien uskontojen symboleja, jotka kumoavat Tawhiidin halutessaan ostaa astioita tai patjoja jne. Samalla meidän täytyy huomauttaa, että on tärkeää olla kohtuullinen tässä asiassa; jos muoto ei ole selvästi risti, esimerkiksi, sitä ei tarvitse muuttaa.

Neuvo
Poistetaan elävien olentojen kuvat

Monet ihmiset koristelevat kotiaan tahallaan ripustamalla kuvia seinilleen ja laittamalla patsaita hyllyihinsä joihinkin talon nurkkiin. Monet näistä kuvista, olivatpa ne kolmiulotteisia tai muita, sisältävät eläviä olentoja, kuten ihmisiä, lintuja, eläimiä ja niin edelleen.

Hyvin asian tuntevien oppineiden lausunnot tästä asiasta osoittavat selvästi, että liikkumattomat kuvat elävistä olennoista ovat haraam, olivatpa ne kaiverrettuja tai piirrettyjä tai koneilla tuotettuja - päinvastoin kuin peilien tai veden heijastamat kuvat. Profeetan hadith, joka kiroaa kuvantekijät ja uhkaa heitä sillä, että heitä pyydetään tekemään jotakin mitä he eivät kykene, nimittäin puhaltamaan elämän kuviinsa, Ylösnousemuksen Päivänä, sisältää jokaisen, joka työskentelee valokuvausalalla, paitsi tapauksissa, joissa kuvat ovat välttämättömiä, kuten henkilötodistuksissa olevat kuvat, ja rikollisten etsintään tarkoitetut kuvat, ja niin edelleen.

Elävien olentojen kuvien ripustamiseen seinille liittyy myös toinen synti, joka voi johtaa henkilön kunnioittamaan kuvaa ja vajoamaan shirkin syntiin, kuten tapahtui Nooan kansalle. Pienin haitta, mitä kuvien ripustamisesta seinälle voi seurata, on, että ne uusivat ihmisen surun tai saavat heidät kehumaan ja tuntemaan ylpeyttä isistään ja isoisistään. Kenenkään ei pitäisi sanoa, "Me emme kumarra kuvalle!"

Hän, joka haluaa estää itseltään sen suuren siunauksen, että enkelit astuvat hänen kotiinsa, ripustakoon kuvia. Allaahin Lähettiläs on sanonut, "Enkelit eivät astu taloon, jossa on kuvia." (kertonut al-Bukhaari, 4/325)

On monta ahaadeeth, jotka kieltävät kuvien tekemisen, kuten:

"Ihmiset, joita Allaah rankaisee ankarimmin Ylösnousemuksen Päivänä, ovat kuvientekijät." (kertonut al-Bukhaari, 1/382).

'Abd-Allaah ibn 'Umar kertoi Allaahin Lähettilään sanoneen: "Niitä, jotka tekevät näitä kuvia, rangaistaan Ylösnousemuksen Päivänä. Heille sanotaan, 'Tuo elämä siihen mitä olet luonut!'" (kertonut al-Bukhaari, 1/382).

Abu Hurayrah astui erääseen taloon Madiinassa ja näki jotain roikkuvan seinällä, ja siihen oli kaiverrettu kiellettyjä kuvia. Hän sanoi, "Kuulin Allaahin Lähettilään sanovan, '[Allaah sanoo:] Kuka onkaan enemmän väärässä kuin hän, joka yrittää luoda jotain kuten minun luomukseni? Luokoon hän jyvän tai muurahaisen!'" (kertonut al-Bukhaari 1/385)

Abu Juhayfah on kertonut, että Profeetta kirosi kuvientekijän." (kertonut al-Bukhaari, 1/393).

Jos haluat lisätietoa tästä aiheesta, voit kääntyä oppineiden kirjojen puoleen.

Hadithin, jossa sanotaan etteivät enkelit astu taloon, jossa on kuvia, kommentaarissa sanotaan: " 'Talolla' tarkoitetaan paikkaa, jossa henkilö asuu, olipa se rakennus, teltta tai jotain muuta." (Fath al-Baari, 1/393).

Kuvat, jotka estävät enkeleitä astumasta taloon, ovat kuvia elävistä olennoista, joilta ei ole poistettu päätä eikä niitä käytetä epäkunnioittaviin tarkoituksiin (kuten että niiden päälle tallotaan jne koska tämä tekee selväksi, että tätä kuvaa ei kunnioiteta millään tavalla). (al-Fath, 1/382). Kuvien tekeminen elävistä olennoista on uusi asia, jonka kehittävät he, jotka palvovat kuvia, ja tähän sisältyy se, mitä Nooan kansa teki. 'Aa'ishah on kertonut erään hadithin, jossa hän kertoo tarinan kirkosta Abessiniassa (Etiopiassa), ja kuvista sen sisällä; hän kertoi Allaahin Lähettilään sanoneen: "Kun hurskas mies heidän joukossaan kuoli, heillä oli tapana rakentaa palvontapaikka hänen hautansa päälle ja laittaa näitä kuvia sen sisään; he ovat Allaahin silmissä ilkeimpiä ihmisiä." (al-Fath, 1/382)

Ibn Hajar (olkoon Allaah hänelle armollinen) on lisännyt: "Al-Nawawi on sanonut: 'Ulama' on sanonut: kuvien tekeminen elävistä olennoista on erittäin haraam, ja se on yksi suurista synneistä, koska hänelle, joka tekee sitä, on annettu vahva varoitus, olipa kuva sellainen, että sitä kohdellaan kunnioituksella tai ei. On haraam tehdä kuvia kaikissa tapauksissa, olipa kuva vaatteessa, matossa, minkäänlaisessa kolikossa, astiassa, seinässä tai muualla. Mitä tulee sellaisiin kuviin, joissa ei ole eläviä olentoja, ne eivät ole haraam."

Yleinen lausunto koskien kuvia pätee sekä niihin, joilla on varjo (kolmiulotteiset kuvat) ja niihin, joilla ei ole varjoa (kaksiulotteiset kuvat). Tämän todistaa hadith, jonka Ahmad on kertonut 'Alilta, joka kertoi Profeetan sanoneen: "Kuka teistä menee Madiinaan eikä jätä yhtäkään epäjumalankuvaa rikkomatta tai yhtäkään kuvaa sotkematta sitä?" (Fath al-Baari, 1/348)

Profeetta oli aina kiinnostunut puhdistamaan kotinsa kielletyistä kuvista, kuten seuraava esimerkki kuvaa:

Otsikon "Man lam yadkhulu baytan fihi surah (Hän, joka ei astu taloon, jossa on kuva)" alla, Al-Bukhaari - olkoon Allaah hänelle armollinen - kertoi 'Aa'ishah'n (olkoon Allaah häneen tyytyväinen) hadithin, jossa hän kertoi ostaneensa tyynyn, jossa oli kuvia. Kun Allaahin Lähettiläs näki sen, hän seisoi ovella eikä astunut sisään, ja 'Aa'ishah saattoi nähdä hänen kasvoistaan, että hän oli suuttunut. Hän sanoi, "Oi Allaahin Lähettiläs! Käännyn katuen Allaahin ja Hänen Lähettiläänsä puoleen. Mitä olen tehnyt väärin?" Hän sanoi, "Mikä tämä tyyny on?" Hän sanoi, "Ostin sen, jotta voisit istua sen päällä ja nojata siihen." Allaahin Lähettiläs sanoi: "Näiden kuvien tekijöitä rangaistaan Ylösnousemuksen Päivänä, ja heille sanotaan, 'Tuo elämä siihen mitä olet luonut!'" Ja hän sanoi: "Enkelit eivät astu taloon, jossa on kuvia." (Fath al-Baari, 1/392).

Jotkut ihmiset saattavat kysyä, että miksi tästä aiheesta on puhuttu niin pitkästi? Me sanomme: olemme astuneet koteihin ja huoneisiin, joissa olemme nähneet kuvia laulajista ja muista ihmisistä, jotkut heistä alasti tai lähes alasti, roikkuen seinillä, peileissä ja vaatekaapeissa, ja asetettuna pöydille, jotta omistajat katsovat niitä joka aamu ja ilta. Jotkut heistä jopa suutelevat kuvia ja heillä on pahoja ajatuksia katsoessaan niitä! Täten kuvista tulee yksin suurimmista harhautumisen syistä. Jokainen, jolla on silmät näkemistä varten, ymmärtää ainakin jotain viisaudesta siinä, miksi islamissa on kielletty kuvien tekeminen elävistä olennoista.

Meidän täytyy päättää tämä keskustelu huomauttamalla seuraavasti asioista:

1- Jotkut ihmiset sanovat: "Kuvia on joka paikassa nykyään, jopa ruokapurkeissa, sekä kirjoissa, lehdissä ja vihkosissa. Jos haluamme sotkea joka kuvan, tuhlaamme kaiken aikamme siihen. Mitä meidän pitäisi tehdä?

Me sanomme: yrittäkää ostaa asioita, joissa ei ole kuvia - jos mahdollista. Mitä tulee muihin, sotkekaa ne kuvat, jotka ovat selviä - kuten kuvat kirjojen kansissa, ja loput kirjasta voidaan jättää ja käyttää. Jos se on jotakin, jota ei enää tarvita, kuten sanomalehti ja sen sellaiset, poistakaa se kodista. Mitä tulee kuviin, joita on vaikea pyyhkiä - kuten kuvat ruokapurkeissa, esimerkiksi - in shaa Allaah ei ole synti jättää niitä kuten ne ovat, kuten oppineet ovat sanoneet, koska ne ovat asioita, joita on vaikea välttää, ja ongelmasta on tulossa ylivoimainen.

2- Jos haluaa ripustaa jotakin koristaakseen seiniään, olkoon se luontomaisemia tai kuvia moskeijoista tai asioista, jotka eivät herätä tunteita, jotka ovat haraam.

Hänen, joka ripustaa Qur'aanin jakeita seinälle, tulisi kiinnittää huomiota siihen tosiasiaan, että Qur'aania ei ilmoitettu koristamaan seiniä, ja on eräänlaista epäkunnioitusta kirjoittaa Qur'aanin lauseita rukoilevan ihmisen tai linnun tms. muotoon. Hänen pitäisi olla myös varovainen sen suhteen, että tapaamisessa istuvat ihmiset eivät tee asioita, jotka ovat heidän päänsä yläpuolella roikkuvia aayoja vastaan.

Neuvo
Ei sallita tupakoimista kodissa

On olemassa tarpeeksi todisteita (heille, jotka ovat viisaita) siitä, että tupakointi on haraam Allaahin sanoissa (käännös merkityksestä): "...Allaah sallii heille laillisena al-tayyibaat [(ts. kaikki hyvä ja laillinen) mitä tulee asioihin, tekoihin, uskomuksiin, henkilöihin, ruokaan, jne.] ja kieltää laittomana al-khabaa'ith (ts. kaiken pahan ja laittoman mitä tulee asioihin, tekoihin, uskomuksiin, henkilöihin, ruokaan, jne....)" [al-A'raaf 7:157].

Allaah on jakanut ruoan ja juoman kahteen kategoriaan, ei kolmeen. On asioita, jotka ovat hyviä ja sallittuja, ja on asioita, jotka ovat pahoja ja kiellettyjä. Kuka uskaltaa sanoa nykypäivänä, että tupakointi on hyväksi, kun me tiedämme, kuinka se haisee pahalle, ja kuinka paljon rahaa siihen kuluu ja kuinka paljon aiheutuu fyysistä vahinkoa tupakoinnin tuloksena?

Hurskaassa kodissa ei pitäisi olla sytkäreitä tai tuhkakuppeja, ei edes niitä, joita annetaan mainoslahjoina, mainitsematta vesipiippuja ja sen sellaisia.

Jos pelkäät, että ihmiset saattavat polttaa kotonasi, laita tarroja vihjaamaan ihmisille, että et halua heidän polttavan. Jos tajuat, että joku haluaa tehdä tämän synnin edessäsi, sinun täytyy estää häntä millä tahansa soveliaalla tavalla.

Neuvo
Varotaan pitämästä koiria kotona Yksi tavoista, joka on tullut meille kuffaareilta, on tapa pitää lemmikkikoiria kodeissa. Monet ihmiset yhteiskunnassamme, jotka seuraavat kuffaarien tapoja, tuovat koiran kotiinsa. He käyttävät rahaa ostaakseen koiran, vaikka koiran hinta on haraam (Imaam Ahmadin hadithin mukaan, 1/356; katso myös Sahih al-Jaami', 3071). Sitten he kuluttavat rahaa sen ruokkimiseen ja sen puhtaana pitämiseen; rahaa, josta heiltä kysytään Ylösnousemuksen Päivänä. Koiran pitämisestä lemmikkinä on tullut statussymboli monien rikkaiden ihmisten ja korkea-arvoisten työntekijöiden keskuudessa. Koira sylki on naajis (likainen, epäpuhdas), ja koira nuolee perheenjäseniä ja heidän astioitaan. Jos koira nuolee astiaa, se täytyy pestä seitsemän kertaa, joista yhden täytyy tapahtua hiekalla. Mitäpä jos tajuaisit sen kuinka paljon koiria pitävät menettävät palkkioita? Profeetta on sanonut: "Perheessä, jossa pidetään koiraa, jokaisen perheenjäsenen hyviä tekoja vähennetään yhden qiiraat verran (Muslimin kertoman raportin, kahden qiiraat verran) joka päivä, paitsi niissä tapauksissa, joissa koiraa pidetään metsästystä, viljelyä tai lampaiden paimennusta varten." (kertonut al-Tirmidhi, 1489; Sahih al-Jaami', 5321). Kielto pitää koiria ei koske työkoiriin, joita pidetään viljelyä, metsästystä tai kotien, rakennuksien, karjan jne. vartioimista varten. Tähän kuuluvat myös koirat, joita pidetään välttämättömistä syistä, kuten rikollisten etsintään, haistamaan huumeita, ja niin edelleen, kuten jotkut oppineet ovat selittäneet. (Al-Ta'leeq' ala Sunan al-Tirmidhi, Shaakir edn., 3/267).

Jibriil (rauha hänelle) selitti Profeetallemme Muhammadille syyn, miksi hän ei voinut astua hänen taloonsa aikana, josta he olivat sopineet. Profeetta on sanonut: "Jibriil tuli luokseni ja sanoi: 'Olin tulossa luoksesi tänä iltana, eikä mikään estänyt minua tulemasta taloon, jossa olit, paitsi tosiasia, että siellä talossa oli miestä esittävä patsas, ja verho, jossa oli kuvia, ja talossa oli koira. Käske jonkun katkaista patsaan pää, jotta se näyttää puulta; käske jonkun leikata verho ja tehdä siitä kaksi tyynyä; käske jonkun viedä koira ulos talosta.'" Joten Allaahin Lähettiläs teki niin." (kertonut Imaam Ahmad; Sahih al-Jaami', nro 68).

Neuvo:
Ei mennä äärimmäisyyksiin kodin koristelussa

Monien ihmisten kodeissa on nykyään monenlaisia koristuksia, koska heillä on paljon vapaa-aikaa ja he ovat liian kiinnittyneitä tähän maailmaan, ja heidän kehumisen ja näyttämisen halunsa takia.

Kun astut joihinkin koteihin, sinulle tulee mieleen Ibn 'Abbaasin sanat: "Paratiisissa ei ole mitään tämän maailman asioista paitsi nimet." Meillä ei ole tilaa tässä lyhyessä tekstissä mennä yksityiskohtiin kaikista oudoista ja ihanista antiikkiesineistä, koristuksista ja kirjoituksista, joilla jotkut kodit ja palatsit on koristeltu, mutta mainitsemme seuraavat asiat:

Allaah sanoo (käännös merkityksestä):

"Elleivät kaikki ihmiset olisi olleet kuin yksi ainoa kansa (kaikki uskottomia, haluten vain maallista elämää), Me olisimme antaneet heille, jotka eivät usko Laupiaaseen Allaahiin, hopeasta katot heidän asumuksiinsa, ja portaat (hopeasta), joita he nousevat, ovet (hopeasta) heidän taloihinsa, ja vuoteet, joille he laskeutuvat lepäämään, ja kultaiset koristeet..." [al-Zukhruf 43:33-35]

ts. koska monet tietämättömistä ihmisistä luulee, että jos saa omaisuutta, se on merkki siitä, että Allaah rakastaa häntä, se johtaisi kaikki heidät kaafireiksi omaisuuden tähden; Allaah olisi voinut antaa heille hopeiset ja kultaiset katot, portaat ja lukot tämän maailman nautinnoista, sitten kun he kuolisivat, heillä ei olisi yhtään hasanah (hyviä tekoja) tilillään, koska he olivat jo ottaneet jo osansa tämän maailman nautinnoista. (Ibn Katheer, Tafsiir al-Qur'aan al-'Azeem, 7/213).

Imaam Muslim (olkoon Allaah hänelle armollinen) on kertonut 'Aa'ishah'lta (olkoon Allaah häneen tyytyväinen), että Allaahin Lähettiläs lähti sotaretkelle, ja hän ('Aa'ishah) otti samettisen peitteen ja peitti oviaukon sillä. Kun hän saapui takaisin ja näki peitteen, hän (ts. 'Aa'ishah) näki hänen kasvoistaan, että hän oli vihainen. Hän repi sen alas ja sanoi, "Allaah ei ole käskenyt meidän peittää kiviä ja savea vaatteella!" (Sahih Muslim, 3/1666).

Imaam Ahmad on kertonut Faatiman tarinan, kun he olivat laittaneet ruokaa ja hän sanoi 'Alille , "Miksi emme kutsuisi Allaahin Lähettilästä liittymään seuraamme?" Joten hän tuli ja laittoi kätensä oven sivuille ja näki qaraam (pehmeästä villasta tehty vaatekappale, jossa on värikkäitä koristuksia), joten hän meni pois. Faatima sanoi 'Alille, "Mene ja ota hänet kiinni, ja kysy häneltä, 'Miksi menit pois, oi Allaahin Lähettiläs?'" [Profeetta ] sanoi, "Minulle ei ole oikein (toisen raportin mukaan: ei ole oikein Profeetalle) astua koristeltuun kotiin." (Kertonut Imaam Ahmad, 5/221; Sahih al-Jaami', 2411).

Abu Dawood on myös kertonut sen otsikon "Rajul yud'aa fa yaraa makruuhan (kun mies on kutsuttu ja hän näkee jotain vastenmielistä)" alla. (Sunan Abi Dawood, 3755)

Otsikon "Hal yurja' idhaa ra'a munkaran fi'l-da'wah?(pitäisikö hänen mennä takaisin, jos hän näkee jotakin vastustettavaa kutsussa?)" alla, al-Bukhaari (olkoon Allaah hänelle armollinen) on kertonut, että Ibn 'Umar kutsui Abu Ayyuubin, ja hän näki seinävaatteen talossa. Ibn 'Umar sanoi, "Naiset ovat saaneet tahtonsa läpi." Abu Ayyuub sanoi, "On ihmisiä, joista olen ollut huolissani, mutta et ollut yksi heistä! Allaahin kautta, en ikinä koske ruokaasi." Sitten hän meni pois. (Fath al-Baari, 9/249).

Imaam Ahmad kertoi saman tarinan Saalim ibn 'Abd-Allaah ibn 'Umarilta, joka sanoi: "Menin naimisiin isäni elinaikana, ja isäni ilmoitti siitä ihmisille, ja Abu Ayyuub oli yksi kutsutuista vieraista. He peittivät taloni raidallisella vihreällä vaatteella, ja Abu Ayyuub saapui ja katsoi sitä, sitten hän sanoi, "Peitättekö te seiniä?" Isääni hävetti, ja sanoin, "Naiset ovat saaneet tahtonsa läpi, oi Abu Ayyuub.' Hän sanoi, 'Kaikista ihmisistä, pelkäsin että naiset ottavat ylivallan...'" (Fath al-Baari).

Al-Tabaraani kertoi Abu Juhayfalta, että Allaahin Lähettiläs on sanonut: "Saatte paljon maallisia rikkauksia, niin paljon, että peitätte kotinne vaatteella, kuten Ka'bah on peitetty. Olette parempia tänä päivänä kuin tulette olemaan tuona päivänä." (Sahih al-Jaami', 3614).

Lyhyesti, mitä oppineet sanovat talojen koristelemisesta, on, että se on joko makruuh tai haraam. (Ibn Muflih'n al-aadaab al-Shar'iyyah, 3/421).