Uskova tässä dunyassa
"Salafien luonteenpiirteistä"

Ahmad Fareed

kääntänyt Ummu Ahmed


Salafien moraaliin ja tapoihin kuului, että he tunsivat maailman olevan merkityksetön, kuten Allaahin Lähettiläs (saws) on sanonut:

"Mitä maailma on verrattuna Tuonpuoleiseen paitsi kun joku teistä laittaisi sormena mereen ja katsoisi kuinka paljon vettä siinä pysyy." (Sahih Muslim ja at-Tirmidhi)

Hän on myös sanonut:

"Jos maailma merkitsisi Allaahille yhtä paljon kuin moskiiton siipi, Hän ei olisi antanut uskottoman juoda sen vettä." (at-Tirmidhi)

Maalik ibn Deenar (rahimahullaah) on sanonut:

"Varokaa taikuria, joka lumoaa oppineiden sydämet kääntäen heidän huomionsa pois Allaahista, Korkeimmasta, ts. maailma. Sen kypsyys on rumempaa kuin Haarutin ja Maarutin mukana tullut taikuus, sillä heidän taikuutensa erotti miehen vaimostaan, kun taas maailma erottaa orjan Herrastaan."

Hasan al-Basrilla (rahimahullaah) oli tapana sanoa:

"Olemme tavanneet tiettyjä ihmisiä keille maailma oli jotakin heille uskottua, joka heidän pitäisi palauttaa sen omistajalle. He näkivät, että he eivät omistaneet mitään siellä, joten he matkustivat kevyesti Tuonpuoleiseen."

'Abdullaah ibn Mubaarak (rahimahullaah) sanoi: "Maailma on uskovan vankila. Paras teko vankilassa on kärsivällisyys ja vihansa hallinta. Uskovalla ei ole maata maailmassa. Hänen maansa on huomenna Tuonpuoleisessa."

Eräällä Salafilla oli tapana sanoa: "Jos haluat lähemmäksi Allaahia, laita terässeinä itsesi ja halujesi väliin."