Shaytaania vastaan taisteleminen
Salafien luonteenpiirteistä

Ahmad Fareed

kääntänyt Ummu Ahmed


Salafien moraaliin ja tapoihin kuului, että he olivat täysin tietoisia Ibleesiä vastaan taistelemisesta, ja he pyrkivät tuntemaan hänen juonensa ja suunnitelmansa.

Allaah, Korkein, on sanonut:

"Sillä onhan shaytaan totisesti teidän vihollisenne, ja sellaisena häntä pitäkää; hän viekoittelee puolelleen, jotta hairahtuneet joutuisivat Tulen omiksi." [Suura Faatir 35, aayah 6]

Tämä on yksi puoli elämää, jonka monet ihmiset ovat jättäneet huomiotta ja koska Iblees ei ole koskaan hajamielinen meidän suhteemme, täten meidän ei tulisi koskaan jättää häntä huomiotta, koska hän tarkkailee ja on innokas saamaan palvelijan ansaan, jotta hän alentuu sellaiseen, mitä Allaah, Korkein, vihaa.

Allaahin Lähettiläs, saws, on sanonut: "Iblees asettaa valtaistuimensa ('arsh) merelle, josta hän lähettää armeijoitaan ja joukkojaan. Mahtavin hänen rinnalleen on mahtavin levittämään turmiota ihmisten keskuuteen." (Muslim)

Fudhayl ibn 'Iyaad (rahimahullaah) on sanonut: "Jos Iblees valloittaa Aatamin pojan yhdellä asialla kolmesta (asiasta), hän sanoo - en halua hänestä muuta - (1) itsensä ihaileminen, (2) ajatellen tekonsa olevan runsaita, ja (3) syntiensä unohtaminen".

Wahb ibn Munabbih'lla (rahimahullaah) oli tapana sanoa: "Varokaa shaytaanin halveksimista julkisuudessa totellessanne häntä salaa. Hän, joka nukkuu tottelemattomuudessa, sitten siitä syystä shaytaan nukkuu hänen kanssaan hänen morsiamenaan."

Olkaa tarkkoja rakkaat Muslimit ja tulkaa varoitetuiksi itsenne tähden. Älkää kuvitelko Ibleesin hylänneen teitä, kun teidän nähdään lähestyvän palvontaa, vaan pohtikaa tarkasti ja tehkää tarkin etsintä ja huomaatte varmasti Ibleesin olevan jotenkin läsnä.

Sen takia, etsikää Allaahin anteeksiantoa enemmän!

Al-Hasan (rahimahullaah) on sanonut: "Jos shaytaan näki sinun jatkuvasti tottelevan Allaahia, hän etsii sinua uudestaan ja uudestaan. Jos hän näkee pysyvyytesi, hän kyllästyy sinuun ja hylkää sinut. Jos kuitenkin muutut, joka ikinen kerta hän alkaa toivomaan suhteesi."