Untitled Document


Profeetan vaimot

Ahmed Thomson

Suom. Khadija


Esipuhe

Onko jotain mitä nainen ei voi tehdä? Hän voi tehdä kaikkea, paitsi sitä mitä Allaah on kieltänyt. Islamin opetukset kertovat meille, mitkä käyttäytymisen rajat ovat. Kuka tahansa, kuka ylittää nämä rajat saa luultavasti ongelmia, niin tässä maailmassa kuin seuraavassakin maailmassa.

Parhaimmat naiset ovat eläneet heidän elämänsä Allaahin rajojen puitteissa ja ovat saavuttaneet arvokkuuden, usein tekojen kautta, joita edes parhaat miehistä eivät ole kyenneet vastaavaan. He ovat saavuttaneet rakkauden ja kunnioituksen, eikä vain niiltä jotka tunsivat heidät, vaan myös niiden, jotka kuulivat heistä kauan heidän kuolemansa jälkeen.

Parhaimpien naisten joukossa on Profeetta Muhammedin vaimot, Allaahin siunaukset ja rauha hänelle ja hänen perheelleen ja Seuralaisilleen, sillä hän oli paras luoduista, Al-Quthum, eräs, jolla on kaikki hyvät puolet ja luonteenpiirteet koottuna yhteen hänessä, ja sen vuoksi Allaah antoi hänelle parhaat naiset avioliittoon.

Nykyään, jopa satoja vuosia myöhemmin, nuoret tytöt silti oppivat vähän heistä ja sitten kun he kasvavat ja tulevat naisiksi, he seuraavat heidän esimerkkiään, etsien Allaahin mielihyvää.

Tämä pikku kirja on sinulle, jotta, insha`Allah, voit oppia jotain, mitä et tiennyt ennen. Anas on ilmoittanut Profeetta Muhammedin sanoneen, "Kaikista naisista maailmassa, nämä ovat sinulle tarpeeksi (tarkoittaen, että he ovat parhaita naisista): "Maryam `Imranin tytär [ja Jeesuksen (rauha hänelle) äiti]; ja Khadija Khuwaylidin tytär [Muhammedin ensimmäinen vaimo]; ja Fatima Muhammedin tytär (ja Khadijan, olkoon Allaah tyytyväisiä heihin); ja Asiyya Faaraon vaimo (kuka pelasti Mooseksen Niilin virrasta kun hän oli vauva ja kasvatti hänet omana poikanaan, rauha heille.)"

Anas ilmoitti myös Allaahin Lähettilään sanoneen: "Rakasta Allaahia lahjojen vuoksi, jotka Hän antaa sinulle; rakasta minua Allaahin tähden; ja rakasta minun Taloni Ihmisiä sillä rakastan heitä."

Profeetta Muhammedin vaimot

`Abdullah ibn Ja´far ilmoitti, että hän kuuli Sayyiduna `Alin sanovan Kufassa, että Allaahin Lähettiläs sanoi, "Paras naisista hänen aikanaan oli Maryam, `Imranin tytär ja paras naisista hänen aikanaan oli Khadija, Khuwaylidin tytär." Eikö olekin suuri kunnia, että ensimmäinen henkilö, joka omaksui Islamin oli nainen? Hän oli ensimmäinen joka todisti että ei ole muuta jumala kuin Allaah ja että hänen aviomiehensä oli Allaahin Lähetttiläs. Hänen aviomiehensä oli meidän rakas Profeetta Muhammed ja hänen nimensä oli Khadija, olkoon Allaah tyytyväinen häneen. Häntä kutsuttiin myös Tahiraksi, tarkoittaen "puhdasta".