Rukouksen tarkeys


Salaah'n (rukouksen) tärkeys

Shariffa Carlo
suom. Sakeenah Vuorinen


 

Kun tutkin tätä asiaa, yllätyin kun huomasin kuinka harva lähde kannustaa rukoukseen ja kuinka moni niistä opettaa. Eritoten sen tosiasian valossa, että niin moni meidän veljistä ja siskoistamme on hyljännyt salaah'n. Opastakoon Allah meitä kaikkia. Aamin.

Muutama suurimmista siunauksista ovat niin yksinkertaisia, mutta silti me yritämme parhaamme tehdäksemme niistä saavuttamattomia. Suuret palkinnot ovat ne siunaukset joita Allah on antanut meille erilaisista teoista joita me teemme. Suurin niistä on salaah. Allah edellyttää meiltä viittä rukousta päivässä. Yksinkertainen, tehokas ja täynnä hyötyjä, tämä pieni osa ajasta jonka me kulutamme Allahin muistamisessa, Hänelle puhumisessa, Häneltä pyytäen ja Häneltä saaden... tämä lyhyt aika jonka me annamme Hänelle siitä moninkertaisesta ajasta jonka Hän on antanut meille on niin pieni, mutta niin täynnä voimaa.

Kuvittele sitä kunniaa jonka Allah on meille antanut antamalla meille ajan ja paikan yksityiselle vastaanotolle Hänen kanssaan. Kun me rukoilemme, me itseasiassa puhumme Allahille, joka kuuntelee meitä ja tulee, jos me vilpittömästi ja nöyrästi rukoilemme, antamaan meille mitä me pyydämme. Anas ibn Malik kertoo, että Profeetta sanoi: “Uskollinen uskova rukouksessaan puhuu yksityisesti hänen Herralleen...” (Sahih al-Bukhari, vol. 1, kirja 8, num. 405)

Vain se siunaus ja kunnia minkä saamme Fatihan lausumisesta rukouksissamme tulisi olla riittävä yllyke meille, mutta surullista kyllä se ei sitä ole.

Abu Hurayrah kertoo, että Allahin Apostoli sanoi: “Jos joku suorittaa rukouksen jossa hän ei lausu Ummul-Qur’aan:a (Surah al-Fatihaa) se on puutteellinen (hän sanoi tämän kolme kertaa) ja riittämätön.” Abu Hurayralle sanottiin, “Entäs kun me olemme Imaamin takana.” Hän sanoi: Lausu se sisäisesti, sillä hän oli kuullut Allahin Sanansaattajan julistavan, että Allah, Ylistetty, oli sanonut: “Olen jakanut rukouksen kahteen puoliskoon Minun ja Minun palvelijani välillä, ja Minun palvelijani tulee saamaan mitä hän pyytää. Kun palvelija sanoo: Ylisys Allahille, Maailmojen Herralle, Allah Korkein sanoo: Minun palvelijani on kiittänyt Minua. Ja kun hän (palvelija) sanoo: Armeliaalle Armahtajalle, Allah Korkein sanoo: Minun palvelijani on ylistänyt Minua. Kun hän (palvelija) sanoo: Tuomion Päivän Hallitsijalle, Hän sanoo: Palvelijani on ihannoinut Minua, ja joskus Hän sanoo: Palvelijani on luottanut (asiansa) Minuun. Kun hän (palvelija) sanoo: Sinua yksin me palvomme ja Sinua yksin me huudamme avuksi, Hän (Allah) sanoo: Tämä on Minun ja palvelijani välillä, ja Minun palvelijani tulee saamaan mitä hän pyytää. Ja sitten kun hän (palvelija) sanoo: Ohjaa meidät oikeata tietä, niiden tietä, joiden osana on Sinun suosiosi ei niiden tietä, jotka ovat Sinun vihasi alaisia, eikä niiden,jotka harhaan eksyvät, Hän (Allah) sanoo: Tämä on Minun palvelijalleni, ja Minun palvelijani tulee saamaan mitä hän pyytää.” (Sahih Muslim, kirja 4, num. 0775)

Tämän kunnian suunnattomuus on mieltä järkyttävä jos me todella ajattelemme sitä sen todellisuudessa. Qur’aanin, Allahin Sanojen, lausuminen - - Suoraan Allahille puhuminen! Ajattele sitä maallisin sanoin. Mone meistä tulevat kunnioituksen valtaamiksi vain pienimmistä maailman olioista. Jotkut meistä olisivat kuvaannollisesti sanattomia jos meillä olisi tilaisuus tavat joku kaafir-laulaja tai kuningas tai presidentti, mutta me otamme meidän tapaamisemme Allahin kanssa niin tavanomaisesti että me joskus jopa häpeällisesti unohdamme sen. Me emme edes ilmesty sovittuun aikaan ja paikkaan. Allah, opasta meitä!!! Vaikka, Allah on luvannut meille, että Hän hyväksyy vilpittömät rukoukset ja palkitsee ne:

Allah sanoo: Kun Minun palvelijani sinulta kysyvät jotakin Minusta, olen totisesti lähellä; Minä kuulen anovaisen rukouksen, kun hän huutaa Minua avukseen. Niin kuulkoot hekin Minun kutsuni ja luottakoot Minuun, jotta he seuraisivat oikeata Johdatusta.” (Surah al-Baqarah 2:186)

ja: “Katso, ne jotka uskovat ja tekevät hyviä töitä, suorittavat säännöllisesti rukoukset ja maksavat säännöllisesti almuja, löytävät totisesti palkkansa Herraltaan; ei mikään pelko vaivaa heitä, eikä heidän tarvitse murehtia.” (Surah al-Baqarah 2:277)

Ja: “Mutta niille heistä , joilla on perusteelliset tiedot ja jotka uskovat siihen, mikä sinulle on ilmoitettu, ja siihen, mikä on ennen sinua lähetetty, ja varsinkin niille, jotka hartaasti rukoilevat, antavat almuja, uskovat Allahiin ja Viimeiseen päivään, Me annamme suuren palkinnon.” (Surah an-Nisaa 4:162)

Allah ei tarvitse meitä. Me tarvitsemme Häntä. Meidän täytyy pyytää Häneltä saadaksemme tässä elämässä ja Tuonpuoleisessa. Hän on meidän Luojamme ja Omistajamme. Meidän Rabb (Herra) ja meidän Malik (Kuningas). Hän on se Yksi, joka ansaitsee suurimman ja syvimmän kunnoituksen, pelon ja rakkauden, mutta meidän pikkumaisessa elämässämme, me unohdamme, ylenkatsomme, tai jopa, Allah kieltäköön, hylkäämme sen.

Allah sanoo: “Te, jotka uskotte! Jos teistä tulee uskonluopioita, silloin Allah nostaa itselleen kansan, jota Hän rakastaa ja joka rakastaa Häntä, ollen sävyisä oikeauskoisia kohtaan, urhea uskottomia vastaan, eteenpäin pyrkivä Jumalan tiellä, pelkäämättä arvostelijain moitteita. Tällainen on Allahin Armo, Hän osoittaa sen kenelle suvaitsee, sillä Allah on ääretön, Tietävä. Teidän liittolaisenne ovat siis Allah ja Hänen lähettiläänsä, sekä oikeauskoiset, nimittäin ne, jotka rukouksessa pysyvät ja jakelevat asetettuja almuja Allahia nöyrästi palvellen.” (Surah al-Maaidah 5:54-55)

Eiko mikään enää vaikuta meihin tai edes häiritse meitä? Ovatko sydämemme ja sielumme sinetöityjä niin tiukkaan? Meidän täytyy tunnistaa rukouksien voima ja tärkeys. Meidän täytyy suorittaa ne, ja meidän tulee hakea siunauksia jotka niitä seuraavat. Muuten, me olemme enemmän kuin eksyksissä.

Silti, sensijaan että tekisimme tämän, me jatkuvasti kutsumme sen perään jolla ei ole todellista valtaa auttaa tai vahingoittaa meitä. Me annamme kunnioituksemme maailman kuninkaille ja vähennämme Mailmojen Kuninkaan arvoa. Kuinka moni meistä - - tuntematta minkäänlaista pelkoa tai häpeää - - ottaa pois huivin tai parran koska pelkäämme menettävämme työpaikan tai pelkäämme joutuvamme vankilaan? Liian moni meistä on jo tehnyt sen.

Olen nähnyt veljien ja siskojen jättävän rukouksensa - - odottaen kunnes he saapuvat kotiinsa - - kunnes rukousaika on jo mennyt umpeen - - vain koska he olivat töissä tai koulussa ja/tai he eivät halunneet tulla nähdyksi julkisesti tai pelkäsivät heidän pomonsa tai opettajansa reaktiota tai - - mikä naurettavinta - - koska mahdolliset rukoukspaikat eivät olleet heille tarpeeksi mukavia. Yaa Allah! Kuinka kauas ovat Muslimit kulkeneet. Meillä oli Profeetta joka rukouksessaan heittäytyi mutaan, mutta hänen seuraajansa eivät voi tätä tehdä asfaltilla tai betonilla, vain ja ainoastaan paksulla matolla tai suloisella ruoholla?

Koska me muistamme ja alamme seuraamaan Allahin sanoja?

“Sano: Rukoilisimmeko Allahin asemesta sellaista, mikä ei voi meitä hyödyttää eikä vahingoittaa? Ja sen jälkeen, kun Allah on meitä johdattanut, kääntyisimmekö pois aivan kuin se, jonka pahat henget ovat eksyttäneet, niin että hän tulee aivan neuvottomaksi maan päällä, vaikka hänellä on ystäviä, jotka kutsuvat häntä oikealle tielle näin sanoen: ‘Tule luoksemme!’ Sano: ‘Allahin johdatus on totisesti oikea johdatus, ja meidät on määrätty alistumaan maailmojen Valtiaan alamaisiksi ja pysymään rukouksessa sekä Herran pelossa, sillä Hänen luoksensa teidän on kokoonnuttava.” (Surah al-Anaam 6:71-72)

ja: “Jokainen sielu on maistava kuolemaa, ja teille maksetaan Ylösnousemuksen päivänä oikea palkkanne, mutta se, joka välttää Tulen ja saa astua Paratiisiin, on autuas. Tämän maailman elämä on vain harhakuvan mukavuutta.” (Surah ali Imran 3:185)

Veljet ja siskot, pyydän teitä, omien sielujenne tähden. Lopettakaamme yhteiskunnan reaktion pelko. Lopettakaamme Saatanan teiden seuraaminen. Lopettakaamme omasta mukavudestamme huolehtiminen. Lopettakaamme näiden asioiden palvonta omilla teoillamme tai mieltymyksillämme ja palatkaamme palvomaan, pelkäämään ja rakastamaan Allahia.

Allah on tehnyt Hänen palvomisensa meille niin helpoksi. Jos et voi tehdä sitä seisten, istu. Jos et voi tehdä sitä istuen, voit maata. Jos et voi liikuttaa koko ylävartaloasi, niin liikuta päätäsi. Jos et voi liikuttaa päätäsi, liikuta silmiäsi. Jos et voi edes liikuttaa silmiäsi, niin vähintään liikuta sydäntäsi!

Haastan jokaikisen löytämään toisen aktiviteetin joka olisi yhtälailla Allahin tai miehen siunaama. Voitko mennä pomosi luokse yhtenä tuntina päivässä ja saada näin paljon palkkioksi? Voitko olla oppilas yhden tunnin päivässä ja saada saman kaltaisen palkkion? Mitä voisit tehdä, joka antaisi sinulle niin paljon niin vähästä, ja jos tämä ei ole tarpeeksi, tehdäkseen sen vielä helpommaksi, tämä merkittömän pieni aika on jaettu viiteen ajanjaksoon kahdenkymmenenneljän tunnin sisällä. Subhaana Allah! Allah on totisesti Antelijain, Armelijain Armahtaja!

Haluatko lisää helppoja siunauksia? Entäs tämä?

Profeetta kyseli seuralaisiltaan, “Jos jonkun teistä oven edessä olisi joki ja hän kylpisi siinä viisi kertaa päivässä huomaisiko kukaan likaa hänessä?” He vastasivat, “Ei lian jälkeäkään olisi nähtävissä.” Profeetta sanoi, “Se on vertaus siitä miten Allah pesee pois pahat teot viidellä päivittäisellä rukouksella.” (Kertonut Abu Hurayrah, Sahih al-Bukharee, vol. 1, kirja 10, num. 506)

Kertonut Uthmaan ibn Affaan: Kuulin Allahin Apostolin sanovan: “Kun tulee määrätyn rukouksen aika, jos Muslimi suorittaa rukouspesun hyvin ja suorittaa rukouksensa nöyrästi ja kumartaen, se tulee pyyhkimään pois hänen aiemmat syntinsä, niin kauan kun hän ei ole tehnyt suurta syntiä; ja tämä koskee kaikkia aikoja.” (Sahih Muslim, kirja 2, num. 0441)

Mikä siunaus! Joku niin yksinkertainen - - rukous - - pesee pois joka ikisen tekemämme pienen synnin kunnes me olemme puhtaita synneistämme kuten mies joka kylpee viisi kertaa päivässä on puhdas liasta. Voimmeko pyytää enempää? Onko helpompaa tapaa ansaita Allahin mielihyvä? Allah on käskenyt meitä rukoilemaan. Pelko siitä, että käristymme ikuisesti Helvetin Tulessa tulisi olla tarpeeksi kannustava, jotta me suorittaisimme tämän velvollisuuden, mutta Allah, Hänen ikuisessa Armossaan ja Oikeudenmukaisuudessaan on antanut meille molemmat: porkkanan ja kepin. älä rukoile ja Hän tulee rankaisemaan sinua. Rukoile, ja siunaukset joita saat ovat suuremmat kun voit edes kuvitella: ikuinen Paratiisi. Subhaana Allah! Yksi piste Paratiisissa on enemmän arvoinen kuin tämä maailma ja kaikki mitä se sisältää!!!

Kertonut Abu Hurayrah : Profeetta sanoi: “Paikka Paratiisissa, vaikka se olisi niin pieni kuin jousi, on parempi kuin kaikki auringonnousun ja -laskun välissä (eli kaikki tässä maailmassa).Hän sanoi myös: “Yksi ainut ponnistus Allahin tähden iltapäivällä tai aamupäivällä on parempi kuin kaikki siinä missä aurinko nousee ja laskee.” (Sahih al-Bukhari vol. 4, kirja 52, num. 51)

Miksi niin suuri rangaistus tai niin suuri palkinto? Koska Allah loi meidät vain yhtä tarkoitusta varten: palvomaan Häntä. Allah sanoo: “Ja loin jinnit ja miehet vain jotta he voisivat palvoa Minua.” (Surah adh-Dhaariyaat 51:56)

Me olemme täällä vain palvoaksemme Allahia, ei saadaksemme sen täydellisen työpaikan, sen talon, sen auton, sen miehen, sen naisen, sen arvosanan, sen (täytä millä itse haluat). Me olemme Allahin orjia. Ja orjina meidän tulee osoittaa kiitollisuutemme niistä siunauksista joita Hän on meille antanut. Voitko nähdä? Pystytkö kävelemään? Voitko kuulla? Pystytkö puhumaan? Voitko rakastaa? Voitko tehdä työtä? Voitko opiskella? Pystytkö tuntemaan? Valitse siunaus ja osoita tarvittavaa kiitollissuutta. Lääkärin, joka poistaa umpilisäkkeemme pikkuhetkessä, peitämme kiitoksilla. Opettajalle, joka antoi meille suositukset jotta pääsisimme yliopistoon, me olemme ikuisesti kiitollisia, mutta Allah, joka antoi meille kaiken mitä meillä on, me emme voi löytää tuntia päivässä kiittääksemme Häntä? Mikä on meidän tärkeysjärjestyksemme?

älä ymmärrä minua väärin. Kiitollisuus hänelle joka auttaa sinua on osa Islamilaista luonnetta: Profeetta sanoi: “He, jotka eivät ole kiitollisia ihmisille eivät ole kiitollisia Allahille.” (Sahih hadeeth) Meidän tulee olla kiitollisia niille jotka meitä auttavat, mutta meidän ei tulisi koskaan unohtaa, että suurin kiitollisuus kuuluu Allahille. Se on Hänen oikeutensa meitä kohtaan!

Muaadh kertoo: Ratsastin Profeetan takana aasilla, jonka nimi oli Ufair. Profeetta kysyi: “Oi Mu’aadh! Tiedätkö mikä on Allahin oikeus koskien Hänen orjiaan, ja mikä on Hänen orjiensa oikeus koskien Häntä?” Vastasin, “Allah ja Hänen Apostolinsa tietävät parhaiten.” Hän sanoi, “Allahin oikeus Hänen orjiaan koskien on että heidän tulisi palvoa Häntä (Yksin) ja heidän ei tulisi palvoa ketään Hänen rinnallaan. Ja orjan oikeus Allahia koskien on, että Hänen ei tulisi rankaista sitä joka ei palvele ketään Hänen rinnallaan.” Sanoin, “Oi Allahin Apostoli! Eiko minun tulisi ilmoittaa ihmisille tämä hyvä uutinen?” Hän sanoi. “älä kerro heille siitä, sillä muuten he luottaisivat siihen (täysin).” (Sahih al-Bukhari, vol. 4, kirja 52, num. 108)

Jos kaikki tämä, ikuinen Paratiisi, ei ole tarpeeksi hyvä palkinto kiitollisuudestamme ja Hänen mielihyvänsä etsimisestä, Allah on luvannut meille suurimman lahjoista: mitä lähemmäksi me pyrimme Hänen Mielihyväänsä, sitä lähemmäksi Hän meitä tulee.

Kertonut Abu Hurayrah : Profeetta sanoi, “Allah sanoo: ‘Olen aivan kuten Minun orjani ajattelee Minun olevan (Eli Olen kykevä tekemään hänelle mitä hän ajattelee että Minä voin hänelle tehdä) ja Minä olen hänen kanssaan jos hän muistaa Minua. Jos hän muistaa Minua itsekseen, Minä myös muistan häntä itsekseni; ja jos hän muistaa Minua ihmisryhmässä, Minä muistan häntä ryhmässä joka on parempi kuin he; ja jos hän tulee Minua lähemmäksi kämmenmitan verran, Minä menen häntä lähemmäksi kyynervälin verran; ja jos hän tulee kyynermitan verran lähemmäksi Minua, Minä menen häntä lähemmäksi kahden auki ojennetun käden verran; ja jos hän tulee Minua kohti kävellen, Minä menen häntä kohti juosten.’” (Sahih al-Bukhari, vol. 9, kirja 93, num. 502)

Allah tulee meidän luoksemme jos me näemme vain vähänkin vaivaa päästäksemme Hänen luoksensa. Allah. Kuvittele sitä. Allah - - Kaikkivaltias, Hän joka ei tarvitse meitä, Hän joka Elättää, mutta ei tarvitse elättäjää, Hän joka Antaa Elämän ja ottaa Elämän. Allah!

Hän tulee meidän luoksemme - - kaikki mitä meidä tulee tehdä on kulkea lähemmäksi Häntä. Häntä! Niin, ei ketään muuta kuin Allahia!

Ole kiltti. Ota hetki aikaa. Pohdi tämän tärkeyttä ja suuruutta. Todella pohdi sitä. Tämä on suunnatonta! Tämä on kunnioiden kunnia. Häneen, jolla ei ole uskoa, ei ole mitään mahdollisuutta asettaa häneen niitä suunnattomia siunauksia jotka voimme loytää vastaanotosta Allahin kanssa. Tässä me olemme, säälittävät ihmiset, merkittömät olennot jotka eivät ansaitse Allahin anteeksiantamusta tai Hänen suosiotaan, mutta sen sijaan me ansaitsisimme Hänen halveksuntansa kaiken sen pahan vuoksi jonka me olemme luoneet. Silti, huolimatta meidän arvottomuudestamme, huolimatta siitä tosiasiasta kuinka mitättömiä me olemme Häneen verrattuna, Allah on luvannut kuunnella meitä, hyväksyä ja vastata meidän rukouksiimme. Alhamduli-Llaahi Rabbil-’Aalamiin. Laa ilaaha illaa ant. Subhaanak. Innee kuntu minath-thaalimeen. (Kaikki ylistys kuuluu Allahille, Maailmojen Herralle. Kellään ei ole oikeutta tulla palvotuksi paitsi Sinulla. Kuinka Täydellinen Sinä olet. Totisesti minä olin väärintekijoiden joukossa.)

En voi painottaa tätä tarpeeksi. Ole kiltti! Ajattele sitä! Kuka on Allah??? Hän on Voimakas, Viisas. Ansaitsemmeko me tällaista kunniaa? Ajattelemmeko me enää sitä edes kunniana? Profeetan Seuralaiset (Radiya-Llaahu ‘anhum) tuntivat niin syvää kunnioitusta Allahin Armon Valtavuudesta, että kun he menivät suorittamaan rukouksen, he melkein pyörtyivät pelosta ja syvästä kunnioituksesta sen ajatuksen vuoksi, että he saisivat puhua Allahin kanssa. Mutta tänä päivänä, meillä ei ole aikaa pitää meidän tapaamistamme Allahin kanssa. työ, lapset, koulu, ovat kaikki liian tärkeitä jättää huomiotta, mutta Allah - - Hän voi odottaa. A’uudhu bi-Llaah! Etsin turvaa Allahilta! Opastakoon Allah niitä meistä jotka eivät voi löytää aikaa Hänelle. Minkä suuren menetyksen he ovat kironneet itselleen. Kuuntelkaa tätä sydämillänne.

Abu Hurayrah kertoo, että Profeetta sanoi: “Enkelit jatkavat laskeutumista ja ja nousemista Taivaaseen vuoroissa, jotkut yöllä ja jotkut päiväsaikaan, ja kaikki he kokoontuvat yhteen Fajr ja ‘Asr-rukousten aikaan. Sitten he, jotka olivat kanssanne yön yli nousevat Allahin luo Joka kysyy heiltä, ja Hän tietää vastauksen paremmin kuin he, ‘Mihin tilaan jätitte Minun palvelijani?’ He vastaavat, ‘Me jätimme heidät rukoilemaan kuten he rukoilivat kun me heidät löysimme.’ Jos joku teistä sanoo ‘Aamiin’ (Rukouksessa Surah al-Fatihan lukemisen jälkeen), ja enkelit Taivaassa sanovat samoin, ja ne tapahtuvat samaan aikaan, kaikki hänen aiemmat syntinsä annetaan anteeksi.” (Sahih al-Bukhari, vol. 4, kirja 54, num. 446)

Mitä nämä enkelit tulevat sanomaan meistä? “Me jätimme heidät katsomaan telkkaria, Allah, kuten me heidät löysimme?”, “Me jätimme heidät chattaamaan tietokoneella, Allah, kuten me heidät löysimme?”, Me jätimme heidät heidän tuottoisan tyonsä pariin, Allah, kuten me heidät löysimme?”, “Me jätimme heidät nukkumaan, Allah, kuten me heidät löysimme?”, “Me jätimme heidät opiskelemaan, Allah, kuten me heidät löysimme?” vai “Me jätimme heidät rukoilemaan, kuten me heidät löysimme?”

Päätä itse kuinka haluat enkelien esittävän itsesi Allahille.

Rakkaat veljeni ja sisareni: Ad-Dinun-nasihah! (Uskonto on vilpitöntä neuvonantoa) ja neuvo hyödyttää uskovaisia, joten jätän teidät seuraavan neuvon kera - - parhain neuvo koskaan annettu, Allahin sanat:

“Sano: Herrani on asettanut oikeuden. Hurskaat olkoot siis kasvonne (koko olemuksenne) joka rukoushetkenä ja Häntä ainoata huutakaa avuksi omistaen uskonne vilpittömästi Hänelle. Sellaisina, joiksi Hän alussa loi teidät, palaatte te jälleen (Hänen) luoksensa.” (Surah al-Araaf 7:29)

Ja “Sano: Minun rukoukseni ja uhraukseni, minun elämäni ja kuolemani kuuluvat Allahille, koko maailman Herralle.” (Surah al-Anaam 6:162)