Rauha Fajriin asti

Poimittu Manaar As-sabeel´sta Al-Muntada Al-Islami
suom. Khadija


 

Jokaisessa päivittäisessä rukouksessa me julistamme vakavasti Allahille, "Iyyaka na´budu" (Sinua yksin me palvomme). Kun älykäs ja vannoutunut uskova ymmärtää, että hänen elämäntyylinsä merkitsee palvontaa, hän tietää, muistelemalla meidän Profeetan sanoja, että "Du´aa" (pyyntö) on palvontaa." (Tirmidhi, Abu Dawud)

Allah, Armollinen, on kannustanut uskovia hyödyntämään tiettyjä aikoja vuoden aikana tekemällä du´aa. Sellainen tilaisuus ilmaisee itsensä vuosittain Ramadanin aikaan - erityisesti Lailatul Qadrin aikaan, Voiman yönä. Tänä yönä, kaikkein tärkein yksittäinen tapahtuma ihmisen historiassa kehittyi sen jälkeen kun kunniakas Quraan oli varjeltu suojellulle tabletille, Jibrael laskeutui alas siunatun kirjan kanssa paljastamaan sen, Allahin käskyt, hänen Lähettiläälleen . Korostaakseen sen arvoa, Allah sanoo, "Mistäpä tietäisit mikä Voiman yö on!? " (97:2) Tämä Voiman yö on niin arvokas, että Koraani omistaa erityisen suuran sille. "Voiman yö on parempi kuin tuhat kuukautta." (97:3). Tämä yksi yö ylittää 30 000 yön arvon.

Kaikkein aidoin selostus Yön tapahtumista viittaa, että se voi olla minä tahansa viimeisistä kymmenestä parittomista Ramadanin öistä. Tosiasia, että yön tarkka sijainti on tuntematon kuvastaa Allahin tahtoa pitää se salassa. Todellakin, Profeettaa estettiin kertomasta sen tarkka aika. Eräänä päivänä, hän tuli ulos kertoakseen seuralaisille tarkan yön. Matkalla hän näki kahden miehen riitelevän keskenään. Allahin tahdosta, hän unohti ja myöhemmin muisti sen. Jälkeenpäin Profeettaa neuvottiin olemaan paljastamatta tätä tietoa. "Minun oltiin sallittu," hän huomautti kerran, "Minä olisin kertonut teille (sen tarkan ajan)." (Ahmad). Kaikkivaltias Hänen viisaudessaan piti tämän salaisuutena meille monista syistä. Hän halusi meidän ponnistelevat kovasti palvonnassa viimeisten kymmenen Ramadanin päivän ajan, jotta me emme tulisi laiskoiksi, palvoen innokkaasti vain tuona yhtenä yönä ja kieltäen itseltämme palkkion tekemällä sanoin muina öinä. "Eivätkö ihmiset olisivat jättäneet heidän rukouksensa paitsi siltä (yhdeltä) yöltä, minä olisin ilmoittanut teille (sen oikean päivän)." (At-Tabarani) Vilpitön uskovainen, kuka huolehtii päivin ja öin syntejään ja laiminlyönnin jaksojaan elämässään odottaa kärsivällisesti Ramadanin alkua. Sen aikana hän toivoo Allahin antavan hänen entiset syntinsä anteeksi, tietäen, että Profeetta lupasi, että kaikki jotka kestävät kymmenen viimeisen päivän ajan saavat syntinsä anteeksi. Saavuttaakseen tämän, hän muistaa Profeetan neuvon eri lausunnoissa, jossa hän käytti sanoja kuten "tavoitella", "harjoittaa", "etsiä" ja "etsiä innokkaasti Voiman yötä. Lisäksi, Allah ja Hänen Profeettansa välittivät meille joitain merkkejä sen esiintymisestä.

Allah (swt) kuvaa yötä kuten "Silloin vallitsee rauha aina aamunkoihin asti." (97:5). Monissa sanonnoissa, Profeetta kuvaa yötä kirkkaaksi, tyyneksi ja rauhalliseksi. Aurinko noustessaan ilmestyy punertavana ja ilman sen tavanomaista palavaa ja teräviä säteitä. Profeetta lisäsi, että "enkeleitä maassa tuona Voiman yönä on enemmän kuin kiviä maassa."

Mitä pitäisi tehdä kymmenen viimeisen päivän aikana Voiman yön tavoittelussa. Allahille omistautunut palvelija tekee nämä yöt eläviksi rukouksella, lukemalla ja pohtimalla Koraania. Hän tekee duaa Allahille, katuvaisena anoo Häneltä Hänen anteeksiantoaan. Hän on innostunut Profeetan sanoista "Meidän Herramme, Ylevin, Korkein laskeutuu alimpaan taivaaseen jokaisen yön viimeisellä kolmannekselle ja ilmoittaa (rohkaisevasti): "Kuka tahansa tekee duaa, Minä vastaan siihen. Kuka tahansa pyytää (jotakin sallittua) Minä annan sen; ja kuka tahansa etsii anteeksiantoa, Minä annan hänelle anteeksi." (Bukhari)

Uskovainen, tietoisena Allahista ja heidän synneistään, jatkaa anomista Allahilta rukouksessa ja sen ulkopuolella, kumarruksessaan. Aikanaan ainoa huolenaihe on itsensä puhdistaminen unohtamisesta, että tämä elämä julistaa sydämessä, synnit jotka kerääntyvät pimentämään sydämen, tehden sen tunnottomaksi ja tottelemattomaksi Allahille. Hän anoo Allahia pitämään hänet kaukana vastoinkäymisistä tässä maailmassa, haudan rangaistuksesta, ja Helvetin piinasta. Hän pyytää Allahia tekemään hänestä kärsivällisen ja päättäväisen taistellessaan säilyttääkseen Islaaminsa tässä maailmassa ja pyytää Häntä katsomaan läpi sormien hänen vikojaan, laiskuuden jaksojaan ja laiminlyöntejään. Vilpitön omistautuminen tälle yölle saa uskovaisen unohtamaan ajan, kunnes hän yllättyy Fajrin Adhaniin. Fajrin jälkeen kun aurinko hiipii horisontin yläpuolelle, punertavana ja heikkona sen ilmestymisestä, ilman säteitä, yön ponnistelut ovat olleen sen arvoisia. Uskova iloitsee tietäen että tämä oli aika varmasti Voiman yö ja "Kuka tahansa seisoo (rukouksessa ja Allahin muistamisessa) Voiman yönä täydesti uskoen (Allahin lupaukseen palkkiosta tuosta yöstä) ja toivoen saavansa palkkion (Allahilta yksin eikä ihmisiltä), hänelle annetaan hänen entiset syntinsä anteeksi." (Bukhari, Muslim)