Paastoaminen Shawwal-kuussa

Sheikh Saalih al-Munajjid
suom. Khadija


 

Kuuden päivän paastoaminen Shawwaal-kuussa pakollisen RamaDan kuun paaston jälkeen on Sunna Mustahabbah, ei waajib. Muslimeja on kehotettu paastoamaan kuusi päivää Shawwaal-kuussa ja siinä on suuri hyve ja valtava palkkio. Kuka tahansa paastoaa nämä kuusi päivää, hänelle merkitään palkkio, kuin hän olisi paastonnut koko vuoden, kuten ilmoitettiin Profeetan saheeh hadithissa.

Abu Ayyoob ilmoitti, että Allahin Lähettiläs sanoi: "Kuka tahansa paastoaa Ramadaanin ja jatkaa sitä kuudella päivällä Shawwaal-kuussa, on kuin hän olisi paastonnut eliniän." (Kertonut Muslim, Abu Dawood, at-Tirmidhi, An-Nisaa´i ja Ibn Maajah).

selitti tämän kun hän sanoi: "Kuka tahansa paastoaa kuusi päivää al-Fitrin (Eid) jälkeen hän on päättänyt vuoden: (kuka tahansa tekee hyvän teon (hasanah) saa kymmenen hasanaa kuin se.") Toisen ilmoituksen mukaan: "Allah on tehnyt jokaisen hasanalle kymmenen samanlaista, joten kuukausi on kuin kymmenen paastottua kuukautta, ja kuuden päivän paastoaminen päättää vuoden." (An-Nisaa´i ja Ibn Maajah. Katso myös Saheeh at-Targhaab wa´l-Tarheeb, 1/421).

Ibn Khuzaymah kertoi sanamuodolla: "Ramadaan kuukauden paastoaminen tuo palkkion kymmenestä samanlaisesta ja paastoaminen kuutena päivänä tuo palkkion kahdesta kuukaudesta ja se on kuin olisi paastonnut koko vuoden."

Hanbali ja Shaafa´i fuqaha´ selittivät että kuuden päivän paastoaminen Shawwaal-kuussa Ramadaanin paastoamisen jälkeen tekee siitä kuin olisi paastonnut kokonaisen vuoden pakollisia paastoja, koska palkkion moninkertaistuminen pätee myös naafil paastoihin, sillä jokainen hasana tuo kymmenkertaisen palkkion.

Toinen tärkeä hyöty kuuden päivän paastoamisesta Shawwaal-kuussa on että se korjaa minkä tahansa vajauksen henkilön pakollisista Ramadaanin paastoista, koska kukaan ei ole vapaa vioista ja synneistä, joilla on negatiivinen vaikutus hänen paastoonsa. Ylösnousemisen Päivänä, jotkut hänen naafil teoista otetaan korjaamaan vajavaisuudet hänen pakollisissa teoissa, kuten sanoi, "Ensimmäinen asia, josta ihmiset tuodaan tilille Ylösnousemuksen päivänä on heidän salaah (rukous). Meidän Herramme, olkoon Hän ylistetty ja kunnioitettu, sanoo Hänen enkeilleen - vaikka Hän tietää parhaiten - "Katsokaa Minun palvelijani rukousta, onko se täydellinen vai epätäydellinen. " Jos se on täydellinen, se merkitään täydellisenä ja jos jotain puuttuu, Hän sanoo, "Katsokaa ja nähkää jos Minun palvelijani teki yhtään vapaaehtoisia (naafil) rukouksia." Jos hän teki joitain vapaaehtoisia rukouksia, (Allah) sanoo, "Täyttäkää Minun palvelijani pakolliset teot hänen vapaaehtoisista teoista." Sitten kaikki hänen tekonsa käsitellään samalla tavalla." (Kertonut Abu Dawood).

Ja Allah tietää parhaiten.

Otettu http://www.as-sahwah.com ´sta